Připomínáme, že Liv je jedinou komplexní cyklistickou značkou na světě věnovanou výhradně ženám. Společnost Liv byla založena před 11 lety v rámci skupiny Giant Group. Liv si klade za cíl oslovit všechny cyklistky od začátečnic až po profesionálky. Nejde jí jen o produkci bicyklů určených výhradně ženám, ale zaměřuje se především prostřednictvím online informací i na jízdní dovednosti, údržbu kol, výživu, cestování a další zážitky.

Společnost Liv Cycling nejnověji představila novou řadu Pique 29, své první terénní kolo s 29 palcovými koly. Řada Pique 29, která je vybavena špičkovou technologii odpružení Maestro, je zaměřena na rychlost a obratnost a umožňuje efektivní a vysoce výkonnou jízdu.

„Nová řada Pique 29 byla navržena pro ambiciózní cyklistky, které chtějí být na pódiu, i vytrvalostní jezdkyně, které rádi jezdí rychle. Tento bicykl je neuvěřitelně pohyblivý a dokáže zdolávat strmé svahy a zároveň dosahovat vysoké rychlosti v obtížném a technickém terénu,“ říká Ludi Scholz, globální manažer Liv kategorie jízdních kol.

Pique Advanced Pro 29 a Pique 29 jsou konstruovány se zcela novou geometrií optimalizovanou pro rychlost, zrychlení a zatáčení speciálně v ženském provedení. K dosažení tohoto cíle byla použita filozofie designu 3F společnosti Liv, která zahrnuje tisíce datových bodů o anatomii žen a jejich svalové energii. Prototypy kola byly doladěny na základě zpětné vazby od špičkových cyklistek včetně Kaysee Armstrong z Liv Racing.

"Prototyp Pique 29 jsem jela poprvé na jaře v Sea Otter a od té doby ho jezdím na všech svých závodech. Jsem nadšena výkonem a ovládáním kola,“ hodnotí Kaysee Armstrong. "Nový Pique 29 je nejcitlivěji reagující, závodně orientované kolo, které jsem kdy jezdila, a umožňuje snadnou práci v různých terénech. S 29 palcovými koly, ultra lehkým rámem a dalšími vysoce výkonnými funkcemi je toto kolo skutečně špičkou v závodním světě. “

Modely Pique Advanced Pro 29 jsou postaveny na ručně vyráběném ultra lehkém karbonovém rámu, s karbonovými řídítky a karbonovými koly. Modely Pique 29 jsou vybaveny hliníkovým rámem ALUXX SL, který byl vyroben tak, aby nabízel lehké, tuhé kolo pro skvělou jízdu za přijatelnou cenu.

Odpružení Maestro umožňuje efektivní šlapání ve všech terénech, má schopnost dobře absorbovat nárazy i nerovnosti, a nabízí plynulé odpružení vyladěné vůči brzdnému efektu. Zadní tlumič namontovaný na čepu umožňuje rychlou a pružnou jízdu vyladěnou speciálně pro ženy.

Všechny modely jsou nabízeny ve vícero barevných a designových provedeních.

Pro pravověrné silničáře jen pro pořádek doplňuji, že silničky Giantu v provedení Liv sedlají cyklistky týmu CCC – Liv včele s dnes již cyklistickou legendou Marianne Vos či Ashleigh Moolman, např. čtvrté z letošního dámského Gira.