Luis Leon Sánchez (Astana) zvítězil v domácí jednorázovce Kolem Murcie. Sánchez odjel společně s Alejandrem Valverdem (Movistar) v největším stoupání Collado Bermejo a společně dojeli až do cílového města, kde Valverde nechal Sáncheze ujet. Zatímco Valverde vyhrál Murcii už pětkrát, pro Sáncheze to je první triumf. Za dvěma murcijskými cyklisty dojel na třetím místě Philippe Gilbert (Quick-Step Floors), který se sám vydal stíhat vedoucí dvojici a v cíli ztratil 2:15. Spurt další skupiny vyhrál Matteo Trentin (Mitchelton-Scott) a obsadil čtvrté místo. 

Závod byl ovlivněn silným větrem, ten rozdělil startovní pole na rovinách a další dělení způsobily kopce uprostřed 200kilometrového závodu. Roman Kreuziger (Mitchelton-Scott) dokončil na 17. místě s odstupem 5:22. Se svým výkonem příliš spokojený nebyl: ,,Byl to hodně těžký závod, se čtvrtým místem Mattea Trentina jsme spokojení, ale se svým výkonem já sám spokojený moc nejsem. Zítra se jede Kolem Almerie, kde pojedeme na Caleba Ewana. Ten bude určitě chtít vyhrát, ale budeme si muset dávat pozor na vítr. Hrozí ještě silnější vítr, než byl dnes."

Zdeněk Štybar (Quick-Step Floors) dojel svůj letošní první závod na 24. místě se ztrátou 10:21. Michal Schlegel (CCC Sprandi Polkowice) nedokončil.