117 kilometrů dlouhá etapa z Uničova do Rýmařova s převýšením přes 1800 metrů odstartovala ve 13:30 a v prvních velmi rychlých kilometrech se nedařilo útočníkům odjet pelotonu. 100 kilometrů před cílem s utrhla první skupina, kde byli Lennert Belmans (Belgie), Jente Michels (Belgie), Kacper Gieryk (Polsko), Jan Rinklef (Německo), Tibor Del Grosso (Nizozemsko) a celkově třetí Nor Storm Ingebrigtsen. 

Za touto silnou šesticí se vydala další skupina jezdců, kterou vedl Francouz Paul Magnier. 97 km před cílem se skupiny spojily a kromě Magniera si dopředu dojeli také Arno Wallenborn (Lucembursko), Nils Aebersold (Švýcarsko), Daniel Lima (Portugalsko), Ole Theiler (Německo) a David Preyler (Rakousko) a vznikla vedoucí skupina dvanácti cyklistů.

Jenže snaha této početné skupiny nevydržela dlouho a malý peloton čítající asi 40 jezdců uprchlíky dojel po deseti kilometrech. Následovaly další útoky a opět u toho byli Francouzi, konkrétně nejdřív Léo Bisiaux, ale byl to až jeho krajan Pierre Thierry, komu se podařilo získat nějaký náskok společně s Italem Andreou Raccagnim Novierem a Lucemburčanem Alexandrem Kessem. 

DSC_6213.JPG

Těm se hodně dařilo a dokázali najet více než dvě a půl minuty na peloton, kde musel začít stahovat národní výběr Dánska. V posledních dvaceti kilometrech odstup rychle klesal, pelotonu se podařilo rozjet dobré tempo a v posledních kilometrech závodu uprchlíky dostihl. Tím však naděje Francouzů neskončily, protože v hromadném dojezdu byl nejlepší Paul Magnier a připsal sis vé úplně první vítězství v závodě kategorie U23. Což je dost nezvyklé, vzhledem k tomu, že ze startu letošní sezóny už má dvě profesionální vítězství. 

"Chtěli jsme závod udělat těžký, na prvním kopci jsme rozjeli dobré tempo a pak jsme měli jednoho závodníka vpředu, takže jsme nemuseli vzadu tahat," pochválil vítěz etapy své reprezentační kolegy. "Na závěr to byl trochu chaotický sprint na mokrých silnicích, ale já byl na perfektní pozici do poslední zatáčky a zaspurtoval jsem dobře." 

D4C_8176.JPG

Dojezd ovlivnil pád v hlavním poli, Magnier tak vyhrál s velkým náskokem. Druhý skončil Nizozemec Del Grosso, třetí Kolumbijec Jeferson Ruiz, čtvrtý Niklas Behrens z Německa a pátý Belgičan Jente Michels. nejlepším českým závodníkem tentokrát byl 27. Tomáš Obdržálek.

V celkovém pořadí udržel žlutý trikot Morten Nørtoft z Dánska o vteřinu před Ingebrigstenem a o dvě sekundy před Magnierem. 

Ne vše se dnes Francouzům podařilo, favorit celkového pořadí Alexy Faure-Prost kvůli pádu ztratil 9 minut a do boje o konečné vítězství už nezasáhne. Před královskou etapou s cílem na Dlouhých stráních ztratil také Portugalec António Morgado. Jezdec týmu UAE Emirates ztratil 30 sekund a to na takto krátkém etapovém závodě nebude vůbec snadné smazat.