Startovalo se do 12°C. ATT Investments mohl na úvod v první řadě ukázat dva dresy. Bílý Mártona Diny a zelený Matúše Štočka. V červeném nejlepšího vrchaře vyjel do etapy Filippo Ridolfo (Novo Nordisk) a ve žlutém Marc Hirschi (UAE Emirates).

Bezprostředně po ostrém startu se rozhořel boj o účast v úniku. Stejně jako včera měli výrazný zájem jezdci Alpecinu, speciálně De Bondt. Ten se do úniku dostal již včera a dnes se mu to povedlo znovu. Pokoušel se i Matúš Štoček, ale dnes úspěšný nebyl. Zato Novo Nordisk už počtvrté v řadě dostal do úniku svého člověka. Tentokrát jím byl Matyáš Kopecký. Lotto tu mělo včera Driznerse, dnes ho vystřídal De Buyst. Včera se snažil dodatečně doskočit do úniku Martin (EOLO), na rozdíl od včerejška dnes úspěšný byl. Dokonce sem vyslal svého muže i Soudal Quick-Step, konkrétně Lampaerta. Šestým jezdcem pak byl Schönberger (Human) a ten tu byl s jasným cílem. Na červený dres nejlepšího vrchaře mu po včerejšku scházelo 10 bodů. A byl to také on, kdo byl teoreticky nejnebezpečnější lídrovi závodu, protože na něj před etapou ztrácel +1:20 min.

De Bondt pečlivě sbíral body na rychlostních prémiích, hlavního soupeře nacházel v Martinovi. Ale ani jeden z nich nemohl dnes Matúše Štočka ohrozit. Nejlépe si z těch, co byli v úniku, vedl v bodovací soutěži právě De Bondt, který  měl před etapou 7 bodů. Takže ani 15 bodů za všechny tři vyhrané prémie mu nestačilo. Rakušan Schönberger naopak uspěl. Vyhrál obě úvodní vrchařské prémie, vyhoupl se do čela soutěže, a jelikož se zítra žádná vrchařská prémie nekoná, má vystaráno. Také se dobrovolně z úniku vytratil. Po něm vycouval z čela 45 km před cílem i Martin, po něm přestával stačit Matyáš Kopecký a nakonec i De Bondt. Zbylí dva odolávali až do mety 2 km před cílem.

V průběhu etapy cyklistům UAE v pelotonu nikdo ani nešlápl. Pouze když to vypadalo, že by uprchlíci mohli dojet až do cíle, zapracovali i závodníci DSM. Hirschimu tak do cílového stoupání zbyl jen Fisher-Black a ten mu sjížděl nástupy soupeřů, dokud mu síly stačily. A to bylo 4,5 km před cílem. Do té doby i potom se v cílovém stoupání musel Hirschi vypořádávat s opakovanými nástupy soupeřů, především týmu Ineos, pro nějž zprvu vykonal spoustu práce Narváez a poté pro Tulleta vytvářel pozici i Bernal. Převahu nad ke konci osamoceným Hirschim mělo i DSM ve dvou lidech, kteří byli na průběžně 3. a 4. místě, tedy Poole a Onley, a i oni se pokoušeli Hirschiho doběhnout.

Opakovaně atakoval i Yannis Voisard ze švýcarského Tudoru, průběžně 9. se ztrátou 33 sekund na Hirschiho. Na jeho druhý nástup soupeři zprvu nereagovali a 24letý Švýcar toho dokázal využít. Sám v cíli malinko nevěřil, co se mu to podařilo. Za ním se s 10sekundovým odstupem odehrál souboj menší skupiny pronásledovatelů o umístění a bonifikační vteřinky a z ní byl nejúspěšnější Thibau Nys (Trek-Segafredo) před Sylvainem Moniquetem (Lotto).

Co bylo nejpodstatnější, na 4. místě dojel Marc Hirschi a před poslední rovinatou etapou udržel žlutý dres. Ben Tulett projel cílem hned za ním a zachoval si průběžné 2. místo. Kdo na akci Voisarda tedy doplatil nejvíc, byli mladíci z DSM, kteří přišli o místo na stupních vítězů, kam se posunul právě Voisard.

Márton Dina se v čelní skupině neudržel, dojel na 25. místě a v průběžném pořadí opustil první desítku tím, že klesl na 17. místo. Matúš Štoček sice přijel s větší ztrátou, ale to nebylo podstatné. Zcela podstatné bylo totiž to, že o zelený dres nepřišel. Pro soutež týmů bylo důležité, že Jakub Otruba a Daniel Turek vyjeli poslední kopec velmi slušně a společně s Mártonem Dinou zajistili, že ATT Investments má na 4. až 5. místě stejný čas jako švýcarský Tudor.

Včera dojel Yannis Voisard do cíle těsně před Mártonem Dinou. Dnes byl mezi nimi časový rozdíl větší a hlavně Voisard etapu vyhrál!