Marco Friedrich, kolega Daniela Turka v rakouském kontinentálním týmu, utrpěl před týdnem v neděli při pohárovém závodě v Kyjově vážná zranění krku a musel být v nemocnici okamžitě operován. Závod byl z toho důvodu okamžitě ukončen.

Po několika dnech strávených v nemocnici v České republice byl tento 24letý Rakušan převezen do nemocnice v Rakousku, kterou v těchto dnech mohl opustit.

Při vážné nehodě, kdy v plné rychlosti narazil do odstaveného vozidla, si Marco Friedrich přerušil krční tepnu a zlomil krční obratel. Díky nejlepší lékařské péči na jednotce intenzivní péče se podařilo tepnu sešít a zastavit silné krvácení, při kterém profesionální cyklista týmu Felbermayr ztratil dva litry krve.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Köflachu nyní musí šest týdnů nosit krční korzet a poté dokončit rehabilitaci. „Při této vážné nehodě jsem měl opravdu štěstí. Podle ošetřujících lékařů se zranění zcela zahojí. Dal jsem si za cíl vrátit se ješte letos k závodění,“ zdůraznil Marco Friedrich na sociálních sítích.