Za tým Patricka Lefevera závodil již v letech 2013-2015 a v jeho dresu za ony tři roky dosáhl na úctyhodných 44 vítězství! 

"Vracím se domů. Těžko se mi vysvětluje, jak jsem šťastný, že se mohu připojit k Deceuninck-QuickStep. Nemůžu se dočkat, až zase začnu pracovat s tak skvělým týmem a setkám se s personálem, jehož většina tu působila již v době, kdy jsem v Deceuninck-QuickStep závodil poprvé. Bylo to jedno z nejúspěšnějších období mé cyklistické kariéry, na kterou jsem nesmírně hrdý. A já doufám, že v příští sezóně k předešlým úspěchům přidám ještě nějaké další," uvedl Mark Cavendish ke svému přestupu. 

Při letošním Gent-Wevelgem se Mark ukázal v úniku dne.

Mezi jeho nejcennější vítězství v dresu tohoto belgického týmu patří tři etapy na Tour de France a pět na Giro d'Italia, kde v roce 2013 získal i dres pro nejlepšího v bodovací soutěži. V tomto období se také stal britským šampionem či vyhrál klasiku Kuurne-Bruxelles-Kuurne.  

Z QuickStepu odešel v roce 2016 do Dimension Data a přidal do své sbírky další čtyři etapy na Tour a na olympiádě v Riu získal stříbro v omniu. Jenže v dalších letech zápolil s infekční mononukleózou a jeho kariéra dostala výrazně sestupnou tendenci. V letech 2017 a 2018 vyhrál vždy pouze po jedné etapě a to při Abu Dhabí a Dubai Tour. Letošní sezónu strávil v Bahrain-McLaren a v podstatě se vůbec neprosadil. Jeho nejlepším výsledkem bylo 12. místo z 2. etapy Okolo Polska. 

Poslední vítězství Marka Cavendishe se datuje z února 2018.

"S Markem sdílíme mnoho krásných vzpomínek. Během tří let, kdy u nás závodil, nejenže vyhrál desítky závodů, ale ukázal i velký přínos pro celkové fungování týmu, neboť on sám byl velmi oddaným týmovým hráčem,“ komentoval příchod tohoto historicky jednoho z nejúspěšnějších sprinterů manažer Deceuninck-QuickStep Patrick Lefevere. 

Je otázkou, co vedlo šéfy týmu k angažování Marka Cavendishe. Nejeví se pravděpodobné, že by to byly jeho aktuální sprinterské schopnosti. Na to mají v týmu jiné a mladší borce: Sama Bennetta, Fabia Jakobsena, Álvaro Hodega.

Po první etapě Tour de France v roce 2016 oblékl žlutý dres. Hned další den ho ale musel odevzdat Peteru Saganovi.

 "Jsme rádi, že se vrátil do naší rodiny, protože je lídrem a přináší spoustu zkušeností, které může sdílet s našimi mladými jezdci. Ale zároveň jsme přesvědčeni, že má stále co dát týmu i jako závodník,“ doplnil k jeho roli Lefevere. 

Tým má nyní na soupisce pro rok 2021 celkem 30 cyklistů. Mark Cavendish je letošní teprve druhou posilou tohoto týmu pro příští sezónu. Po Josefu Černém.