Třetí etapa Okolo Turecka byla nejdelších ze všech: 213km. A měla zvláštní profil. Odstartovalo se v nadmořské výšce nad 1.100 metrů a končilo se na úrovni moře. To ale neznamená, že se jelo pouze z kopce. Nějaké kopce se na trase našly a dva z nich byly klasifikované: nejprve téměř 10km kopec s vrcholem ve výšce nad 1.500 metrů a poté 7km, prudší než ten první (7,3%). Jenže vrchol druhé vrchařské prémie se nacházel 110km před cílem. A krom toho, posledních 60 km byla naprostá placka, jelo se po pobřeží včetně šestiproudé komunikace.

U moře pofukovalo, ale konečně sluníčko, takže poprvé bez návleků, vest, nákrčníků apod.

Tentokrát trvalo trochu déle, než se utvořil únik. Z pětice uprchlíků byl nejznámějším Pierre Rolland (B&B). Stihli projet před pelotonem první sprinterskou prémií, ale následně byli pohlceni pelotonem a v úniku je vystřídala čtveřice cyklistů z týmů taktéž nižší kategorie. Z nich se nejvíce zviditelnil 22letý Nicola Venchiarutti z italského Androni, který vyhrál obě vrchařské prémie, a přiblížil se tak na jeden bod Vitaliji Butsovi, průběžně vedoucímu muži vrchařské soutěže.

16km před cílem bylo po úniku a začaly přípravy na hromadný dojezd. A opět jako včera v těchto pasážích na špici one man show v podání Stijna Steelse.

Dojíždělo se do Alanye, 400tisícového turistického a residenčního střediska Turecké riviéry.

Na 2km na čele opět pět borců Israele. Dotírali na ně soupeři z Alpecinu a Uno-X. Hodeg statečně dělal prostor pro Cavendishe. První se zvednul ke spurtu André Greipel (Israel), ale rychlostně už nestačí. Ze závětří Jaspera Philipsena (Alpecin) si našel nejlepší prostor ke spurtu Mark Cavendish a zopakoval včerejší triumf.

Za druhým Philipsenem doplnil stupně vítězů Polák Aniolkowski (Bingoal).