To vše za podpory tatínka Martina Bárty, trenéra Milan Chrobáka a našeho oddílu. V oddílu se věnujeme širokému spektru přípravy zejména v cyklistických disciplínách kdy základem je silniční cyklistika včetně časovek, dráhová cyklistika v podzimním období cyklokrosu. Zimní příprava je doplněná o běžecké lyžování, běh i další kondiční přípravu a doplňkově o MTB. To vše neminulo ani Martina. Martin v cyklistice zúročil nejen své cyklistické dovednosti, ale dobrý kondiční základ z jeho dřívější přípravy na běžkách a samozřejmě i zkušenosti získané v jeho předchozích oddílech.

V roce 2019 u nás Martin absolvoval celou cyklokrosovou sezónu a pokračoval i v trénincích na dráze.

Celý rok 2020 byl vážně poznamenán počátkem pandemie Coronaviru a to také vedlo k celkovému rozbití celé cyklistické sezóny. Martin vytrval v tréninku a dosáhl i skvělých výsledků. Jako nejvýznamnější bych zmínil kdy, v netradičním termínu na začátku září, v mezinárodní konkurenci skončil na Závodě míru nejmladších 2020 jako 3 nejlepší prvoročák ročníku 2005 a celkově byl 42. Na startu závodu bylo tehdy 158 jezdců z 8 zemí v 25 týmech. Martin se v tomto roce věnoval silnici, časovkám, ale i dráze a cyklokrosu.

Rok 2021 přinesl Martinovi nejvíce úspěchů. Sezónu začal s několika dalšími poctivým tréninkem doma i ve Španělsku. Z úspěchů vyzvedněme jeho parádní vítězství v závodě Grand Prix Bohemia, kde Martin v nepříjemném počasí dosáhl vítězství v tomto mezinárodním závodě, po úchvatném 35km dlouhém sólovém úniku. Nezapomenutelné bylo i jeho vítězství v časovce na MČR kadetů. I v tomto roce byl Martin nepřehlédnutelný i opět silně obsazeném Závodě míru nejmladších 2021, kde Martin získal modrý dres nejlepšího ČR závodníka a skončil celkově 8, když ve 4.etapě také vybojoval 3. místo. V roce 2021 bylo na startu 144 závodníků z 11 zemí. O dlouhodobé vynikající výkonnosti svědčí i celkově 3 místo v Techniserv cupu 2021. V letošním roce se Martin věnoval již jen silničním závodům a časovkám.

Martinovi přejeme hodně úspěchů a pevné zdraví. Ať se mu daří nejen v cyklistice, ale i dalším životě. V následujícím roce jej budete vídat zejména v dresu Team Auto Eder.

Širší galerii naleznete zde.