Sedmdesátý ročník Coppa Sabatini se jel na tradičním okruhu v okolí Peccioli. V závěrečných 40 kilometrech závodu se utrhla skupina jedenácti cyklistů, ve složení: Esteban Chaves, Odd Christian Eiking, Andrea Piccolo (všichni EF Education - EasyPost), Simone Velasco (Astana Qazaqstan), Aleksandr Vlasov (Bora - Hansgrohe), Guillaume Martin (Cofidis), Dani Martínez (Ineos Grenadiers), Lorenzo Rota (Intermarché - Wanty Gobert), Andreas Kron (Lotto Soudal), Marc Hirschi (UAE Emirates) a Vincenzo Albanese (EOLO - Kometa).

Skupina moc nespolupracovala, vzhledem ke třem jezdcům EF Education - EasyPost bylo střídání ostatních závodníků dost nepravidelné, docházelo k dohadům mezi závodníky, čehož využil Vlasov a 19,5 kilometru před cílem se nenápadně odplížil. Rychle získal dvacet sekund náskoku a pokračoval sám. Ve skupině za ním se už nespolupracovalo vůbec, proto se v nájezdu do posledního okruhu zvedl Martínez a skupinu roztrhal.

Vlasov měl jeden okruh před cílem (12,3 km) náskok téměř půl minuty, ale za ním se vytvořila silná skupina s Martínezem, Chavesem, Martinem a Eikingem a rychle vedoucího Rusa stahovali. Dostižen byl šest kilometrů před cílem. A nastalo taktizování. Poslední kilometr závodu stoupal a jako první zkusil nastoupit Martin. Ostatní rychle zareagovali a Martínez začal spurtovat už 200 metrů před cílem, jako první najel do poslední zatáčky a už před sebe nikoho nepustil. Druhý skončil Eiking a třetí Martin. Na Chavese zbylo čtvrté místo a na unaveného Vlasova páté. 

Týmu EF Education - EasyPost se nepodařilo obhájit loňské vítězství Michaela Valgrena, ale díky třem jezdcům v první desítky získal 285 bodů, které by mohly být důležité v boji o udržení se ve WorldTour.