178 km dlouhá etapa nabídla zvláště ve své druhé polovině jistou možnost ještě udělat nějaké změny v celkovém pořadí mezi prvními šestnácti, kteří mělí totožný čas a odstup minutu na další závodníky. Mezi nimi byl na 10. místě Márton Dina. Možnost proto, že do tohoto úseku bylo koncentrováno šest kategorizovaných stoupání, ovšem do 2 km délky a jen průměrného sklonu.

Skutečně právě v tomto úseku se poté, co byl dojet únik z počátku etapy těch, kteří nikoho neohrožovali, dost závodilo. Ke konci se podařilo odjet 14 lidem včetně Mártona Diny, který navíc vyhrál pátou vrchařskou prémii. Ale ani tenhle počin nedošel naplnění. Čas vítěze nakonec obdrželo 50 lidí, mezi nimi i všichni tři zástupci ATT Investments, kteří v závodě zbyli, tedy Márton Dina (č. 81), Jakub Otruba (č. 82) a Karel Camrda (č. 83). 

Důležitější bylo ale to, na jakém místě byl klasifikován Márton Dina (uprostřed na titulním ilustračním snímku), protože pořadí závodníků se stejným časem se určovalo podle součtu pořadí v jednotlivých etapách. Dnes Márton obsadil 13. místo, což mu vyneslo posun o jednu příčku na konečné 9. místo za 3 UCI body. Se stejným časem jako vítěz Jonas Geens z belgického Tarteletto a další čtrnáctka závodníků.

Z 22 týmů patří ATT Investments 6. pozice, ve stejném čase jako týmy o dvě, resp. jedno místo před nimi. V mladících obsadil Karel Camrda 8. místo z 39 klasifikovaných.

"V obtížnějších pasážích se to kluci dnes pokusili roztrhat, což se jim podařilo, ale odstup byl jen malý. V závěru odjel s dalšími lidmi Márton, ale i tohle se sjelo. Celkově to byl pěkný etapák, hodně se závodilo, bohužel pro naše kluky kopce nebyly tak náročné, jak by potřebovali. V každém případě je jejich forma příslibem do dalších dvou etapáků, které nás čekají příští týden, tedy Tour of Malopolska, kam jede Márton, a Oberösterreich Rundfahrt, kam míří Jakub. Měli by být potencionálními lídry, ale uvidíme až po prolozích obou etapáků," řekl k poslední etapě francouzského závodu a výhledu do dalšího týdne Petr Kaltofen.

Výsledky.