Márton Dina směřoval svou formu na první vrchol sezóny, jímž bylo Okolo Maďarska. Tam se blýsknul desátým místem ve třetí etapě s cílovým dojezdem na relativně kratším, ale prudkém kopci. To je přesně terén, který maďarskému cyklistovi vyhovuje, a ten se také vyskytoval jak v prologu, tak v dnešní etapě.

Etapa byla sice kratší, jen 132 km, ale nastoupalo se při ní téměř 2,5 tisíce výškových metrů. Ještě důležitější než toto číslo, byla skutečnost, že posledních 50 km se odehrálo na okruhu obsahujícím 3km stoupání prudšího sklonu. Závodníci si ho dali třikrát a po čtvrté byl na něm umístěn cíl.

Výsledkem bylo, že první přijela do cíle jen desetičlenná skupina. Následovalo devět cyklistů, kteří přijížděli po jednom s narůstající ztrátou a další nepočetná skupinka od 20. místa měla ztrátu blížící se už 3,5 minutám.

Etapu vyhrál 27letý dánský cyklista Mathias Bregnhoj, letošní nováček v týmu Leopard.

Jestliže tedy prolog rozdal karty, tak dnes se vynášely trumfy. A je skvělé, že ATT Investments jeden takový mohlo vynést. Márton Dina ztrácí na 3. místě na průběžného lídra, jímž je stále Pim Ronhaar (Baloise-Trek Lions) 8 sekund. Udržet tohle místo ale nebude úplně jednoduché, protože další čtyři jezdci za Mártonem mají odstup od jedné do tří vteřin. Naopak jemu schází 5 vteřin na druhé místo. 

Do etapy vstupoval z pátého místa Michael Kukrle (Felbermayr Simplon Wels), dnes ale na 19. místě ztratil +2:14 min. a tahle příčka mu patří i v průběžné klasifikaci.

Etapa měla kromě souboje o celkové prvenství ještě jeden příběh, který se odehrál zcela mimo tuto úroveň, ale stojí za zaznamenání. Včera přijel jako zcela poslední do cíle a s velkou ztrátou ještě loňský junior a letošní nováček v týmu ATT Investments Filip Chýle. Na vině nebyla nedostatečná výkonnost, ale těžký pád na hlavu. Přesto Filip nejenže se spoustou pohmožděnin, ran a naštípnutými zuby dojel do cíle včerejší etapy, ale nastoupil i k té dnešní a dokončil ji v nejpočetnější skupině daleko za těmi nejlepšími. Jeho počínání neušlo organizátorům, kteří ho ocenili růžovým dresem za nejbojovnějšího závodníka etapy.