153 km dlouhá etapa sice obsahovala čtyři vrchařské prémie, ale ta nejtěžší přišla na řadu až na samý závěr. Sem také směřovali své úsilí ti, co mysleli na celkové pořadí. Takže sice v průběhu etapy odjelo pět lidí, ale do cílového kopce najel už stále početný peloton pohromadě.

Prvních pět kilometrů se o tempo pro svého lídra Ricarda Zoidla staral především Michael Kukrle (Felt-Felbermayr). A když odstupoval, nechal na čele už jen 12 lidí. Z této skupiny ale bohužel brzo poté odpadl Karel Camrda. Naopak Márton Dina (oba ATT Investments) byl ve skupině dobře zabudovaný.

Když ovšem zaútočil druhý muž průběžného pořadí Adrien Maire (TDT-Unibet), tak na rozdíl od Zoidla a Dockxe nebyl schopen adekvátně odpovědět. Dockx ale poměrně rychle odpadl a postupně ztrácel stále víc, až bylo jasné, že o žlutý dres přijde.

448522284_790833956469846_5489003429357772991_n.jpg

Zoidl Mairemu ani jednou nevystřídal a šetřil síly na finálový atak. Ten přišel zhruba 1,5 km před koncem, jenže Maire se nezlomil, postupně se na zkušeného Rakušana dotáhl a v závěru mu ještě dokázal poodjet. 

Márton zabojoval, nejenže Dockxe dostihl, ale nechal ho s odstupem za sebou. Jenže časový rozdíl v cíli nebyl mezi nimi tak velký, aby Mártonovi stačil na konečné třetí místo. 

I tak ATT Investments odjíždí z Horních Rakous s dvěma 3. místy v etapách a konečným 4., což v součtu přineslo dalších 22 UCI bodů.

"Poslední den byl zpočátku klidnější. S blížícím se cílovým stoupáním se tempo mimořádně zvýšilo. Kluci mi hodně pomohli a pod kopec mě dovezli na dobré pozici. Když z menší skupiny odjela trojice, zkusil jsem jet s nimi, ale nešlo to. Dockxe jsem dojel 1,5 km před cílem a na kilometru jsem mu nastoupil. Myslím, že třetí místo je dobré, jsem s ním spokojený. Bohužel pódium mi těsně uniklo, ale to je život. Chci poděkovat klukům z týmu i všem okolo, kteří nám vytvářejí podmínky, za perfektní práci, kterou tady odvedli," řekl pro Roadcycling.CZ Márton Dina.

V soutěži týmů obsadil ATT Investments 3. místo za Pro týmem TDT-Unibet a devo týmem Alpecin-Deceuninck.