Dojezd do Valdepeñas de Jaén je ve Španělsku vyhlášený svou náročností. Strmý poslední kilometr připomíná Mur de Huy, závěrečné stoupání klasiky Valonský šíp. A právě vítězové Valonského šípu, Joaquim Rodriguez a Dani Moreno, zde vítězili v minulosti. Výkon Purita Rodrigueze z roku 2011 si Enric Mas několikrát pouštěl na YouTube, aby věděl, do čeho jde: „Ale upřímně, a omlouvám se za svoje slova, když jsem projel tou poslední levou zatáčkou 100 metrů před cílem a uviděl tu zkurvenou zeď před sebou, sklonil jsem hlavu a věděl jsem. 'Ajaj... Dnes to nevyhraju'. Díval jsem se na záběry z vítězství Purita v roce 2011, ale nevěděl jsem, na co se dívám. Byl tehdy tak rychlý nebo já už nebyl tak čerstvý jako on?“

Souboj s Rogličem prohrál, ale stále se drží v kontaktu. Po 11 etapách ztrácí 35 sekund. Už v roce 2018 skončil celkově druhý za Simonem Yatesem, ale tehdy o celkové vítězství nebojoval, dopředu se posunul až v závěru závodu. Po přestupu z Quick-Stepu do Movistaru byl pátý na Tour de France a Vueltě, a to jsou dobré výsledky, ale Maso má mnohe větší ambice. Chce bojovat o vítězství. Na letošní Tour to nevyšlo, skončil šestý, ale na Vueltě je konečně v ideální formě: „Myslím, že mám nejlepší formu v kariéře. Roglič, spolu s Pogačarem a nemnoha dalšími jezdci, je špičkou, referenčním závodníkem. Moci s ním závodit o vítězství na Vueltě pro mě hodně znamená. Je to pro mě velká věc. Týmu se stále daří. Pořád říkám, že je velká škoda, když už nemáme Alejandra Valverdeho a Johana Jacobse, ale tým je skvělý a každý den mám příležitost závodit o velké výsledky.

Masovi kryje záda průběžně třetí nejlepší jezdec Vuelty, Kolumbijec Miguel Ángel López. Na Rogliče ztrácí 1:32 a rád by se vrátil na konečné pódium Vuelty. V roce 2018 byl třetí za Simonem Yatesem a svým současným týmovým kolegou Enricem Masem. López zatím není z průběhu závodu tak nadšený jako mas, zůstává klidný: „Jak už jsem říkal dřív, nejdůležitější je bezpečně překonat první překážky a to se nám dnes podařilo. DOjezd nebyl pro nás tak výhodný v porovnání s Rogličem, ale stejně jsme byli hodně blízko. Musím poděkovat celému týmu za jejich práci." 

López není ani přehnaně ambiciózní, na otázku, zda letošní Vuelta může být pro Rogliče až moc dlouhá, když v současnosti hýří silami a útočí, odpověděl diplomaticky: „Možná bude Vuelta příliš dlouhá pro nás. Musíme zůstat soustředění a brát etapu za etapou. Zatím je to pro nás dobrý závod."