„V loňském roce měla již naše Masters skupina velmi pevné obrysy. Vlastního trenéra, pravidelné tréninky a závodní program," uvádí vznik seriálu závodů vedoucí trenér Kovo Praha, Marek Mixa. „Denis dokázal dát skupině solidní řád a dalším krokem tedy muselo být pořádání závodů, sami jsme nevěděli, jak ale první akce dopadne. A dopadlo to nadmíru výborně!“ 

V kombinovaném závodě s dětskými MTB závody se areál velodromu na Třebešíně zaplnil na celý den. Dopolední kvalifikace na 200 metrů posloužila jako rozdělení do skupin A, B. Následoval klasický dráhový program – konkrétně prvenství a scratch. Odpoledne startovaly děti, začínalo se 
závodem odrážedel a končilo závodem žáků na MTB trailu s přejezdem mimo vnitřní areál velodromu. 

Seriál je zařazen do kalendáře UAC a s prvním úspěchem se plánují nejen další závody seriálu, ale i příští sezóna. Třebešínský velodrom se tak pomalu stává nejen centrem mládežnické cyklistiky, ale závodní zázemí zde mají trvale i amatéři. 

Dalším termínem je 8. červen, tentokráte se pojede bez MTB závodů. Dráha tam bude kompletně pro dráhaře po celý den, na místě tedy bude i prostor pro grilování a přátelské posezení. Atmosféra závodů bude zase o něco jiná, program se ještě lépe přizpůsobí startujícím a účast bude, doufáme, opět minimálně stejná. 

Závody vyvrcholí na Mistrovství České republiky na dráze pro kategorii Masters, konaného v 
polovině července, 13. 7..  Posledním termínem závodu zařazeného do seriálu Masters track days je 17. srpen., opět na velodromu Třebešín.