Zahálka zaútočil už 40 kilometrů před cílem a spolu s Mathiasem Bregnhøjem (Leopard TOGT Pro Cycling) a Alecem Segaertem (Lotto Dstny) dotáhl únik až na cílovou čáru. „Dnes to bylo strašně těžké. Pořád nahoru dolů a brzy ujela silná sedmičlenná skupina, kde byly zastoupené silné týmy. Asi 40 kilometrů před cílem jsme ve čtyřech nastoupili a skupinu vepředu dojeli. Pokračovalo nás šest a dál se to selektovalo. Za etapu jsme nastoupali snad 3000 metrů a bylo to opravdu poctivé. Na trati nebyl kousek roviny. Bylo to i dlouhé, foukalo a docela se to zajídalo. Byla to jedna krátká stojka za druhou a nebylo kde si ani trochu orazit. Předpokládal jsem, že vzadu za námi pojedou všichni do kopců na doraz a nahoře se zastaví. Tím, jak jsme byli odjetí a jeli jsme pořád tempo, nahrávalo nám to do karet. Dnešní vítěz si to zasloužil. Byl silný a všechny kopce jezdil jako první. Na poslední kopec jsme zůstali ve čtyřech, on za to vzal a udělal si náskok asi 12 vteřin. Na horizontu jsem jel za ním druhý, sjeli jsme se s třetím Belgičanem, třikrát jsme se protočili, ale vedoucího Dána jsme nedojeli. Do cíle to bylo po větru a bylo vidět, že by asi nebyl nejsilnější ve sprintu, a proto si udělal dostatečný náskok včas,“ zhodnotil náročný den Matěj Zahálka.

V průběžném pořadí Circuit des Ardennes ztrácí druhý Matěj Zahálka na lídra Mathiase Bregnhøje z Dánska 7 vteřin. Adam Ťoupalík na 9. příčce zaostává o 51 vteřin.

Cyklisty v sobotu čeká nejtěžší etapa z Chooz do Haybes, kdy na 170 kilometrech nastoupají 2805 výškových metrů, aby překonali šest vrchařských prémií, z nichž hned čtyři jsou hodnoceny jako stoupání 1. kategorie. „Zítra bude etapa ještě těžší, ale bude to úplně jiný závod. Dnes to byly krátké stojky a zítra nás čekají dlouhé kopce. Bude to víc na hubeňoury, kdežto dnešek byl spíš klasikářský. V závěru bude důležité, jak si kdo najede pozičně. Budeme se s Adamem a Dominikem Neumanem snažit být vepředu,“ dodal Zahálka.