176 km z Merelbeke do Knokke-Heist. 457 vertikálních metrů. 

Odjelo šest outsiderů. Tempo pelotonu určovaly týmy se sprintery. 35 km před cílem bylo po úniku.

Jenže žádný klid nenásledoval. Na silném větru se peloton rozdělil na dvě části. Vpředu byli aktivní především týmy Alpecin, Soudal a Lotto.

14 km před cílem přišel Zlatý kilometr. Po 300 metrech třikrát 3, 2 a 1 bonifikační vteřina. Vítězi se stali Rasmus Tiller (Uno-X), Mathias Vacek (Trek-Segafredo) a Yves Lampaert (Soudal-Quick Step). Nejvíc posbíral Jasper De Buyst (Lotto), který byl dvakrát druhý. Dvě vteřiny získal i Mathieu Van der Poel a díky bonifikacím ze včerejší i dnešní etapy se virtuálně posunul na 2. místo se stejným časem jako týmový kolega Jasper Philipsen.

Virtuálně i proto, že se blížil finiš a cílové bonifikace.

A protože neštěstí nechodí po horách, 4 km před cílem, kdy na čele rozjeli tempo jezdci Quick Stepu, se do sebe zaklínili Jasper Philipsen a Caleb Ewan a vzali s sebou na zem několik dalších lidí. Zatímco Philipsen sedl na nové kolo a pokračoval, i když bez šance na úspěch, Ewanovi se ze země vůbec nechtělo a nevypadalo to s ním po zdravotní stránce nijak optimisticky. 

Alpecin se ale vůbec nevzdal, okamžitě překopal strategii a rozjížděl spurt pro Van der Poela. Lépe si ovšem počínali konkurenti z Quick Stepu, i když šance Van der Poela se zvyšovaly tím, že poslední stovka se zvedla citelně vzhůru.

Jenže Fabio Jakobsen měl takovou týmovou podporu a takovou závěrečnou rychlost, že ataku Van der Poela s přehledem odolal. 

Museli jsme se rozhodnout rychle,“ řekl Van der Poel v poetapovém rozhovoru. "Šel jsem do spurtu, ale je to škoda, protože Jasper má rychlejší nohy. Do poslední zatáčky to bylo velmi hektické. Zpočátku jsem vlastně chtěl jít do háku Fabiovi, ale pak jsem vsadil na naše kluky. Samozřejmě nevím, jestli bych ho porazil, kdybych se zachoval jinak."

Čas vítěze obdrželo 64 cyklistů. Na 26. místě Mathias Vacek. Matyáš Kopecký dnes ztratil +5:23 min.

Jakobsen je novým průběžným lídrem závodu, druhý Van der Poel má totožný čas.

Mathias Vacek je i díky dnešním bonifikacím sedmý a na první místo ztrácí 13 vteřin. A je zároveň vedoucím závodníkem v kategorii mladých jezdců! 

Následuje velmi důležitá etapa, jen mírně zvlněná časovka jednotlivců na 15km