Silný vítr mezi městy Merelbeke a Knokke-Heist zabránil vytvoření nějakého opravdu stabilního úniku a tempo bylo mimořádně vysoké. Očekával se sprinterský dojezd na pobřeží Severního moře, ale závodilo se také o celkové pořadí, protože na trati ležel zlatý kilometr se třemi rychlostními prémiemi, na kterých se rozdávaly 3, 2 a 1 sekunda. 

A to byla příležitost pro Mathiase Vacka (Lidl-Trek), který do etapy nastupoval na průběžně druhém místě se ztrátou pouze dvou sekund. Jenže n první prémii byl nejlepší Søren Wærenskjold (Uno-X Mobility) a svůj náskok navýšil. Vacek však bodoval na druhé prémii a skóre vyrovnal a na poslední byl třetí, takže teoreticky stáhl Wærenskjolda o jednu vteřinu. Jak se však později ukázalo, prémie se do celkového pořadí nezapočítaly a celá snaha byla trochu zbytečná. Vacek tedy udržel druhé místo, ale stále oficiálně ztrácí dvě sekundy na vedoucího Nora. 

Český mistr se zapojil i do rozjíždění spurtu, v závěrečném kilometru potáhl balík, aby vytvořil dobrou pozici pro Edwarda Theunse (Lidl-Trek). Po něm se na čele objevili jezdci Alpecin-Deceuninck s Jasperem Philipsenem, ale všichni byli zaskočeni nástupem Tima Merliera (Soudal Quick-Step), který zrychlil ze zadních pozic a do posledních desítek metrů si přivezl vysokou rychlost. Dojezd poměrně strmě stoupal, takže Philipsen nedokázal dostatečně rychle zareagovat a s Merlierem prohrál.

Třetí dojel Olav Kooij (Visma-Lease a Bike) a na desátém místě projel cílem Matyáš Kopecký (Novo Nordisk). Jeho bratr Tomáš (TDT-Unibet) měl 11 kilometrů před cílem hodně tvrdý pád, musel být ošetřen a ze závodu odstoupil. Ačkoliv sám chtěl pokračovat, zdravotníci ho naložili do sanitky a odvezli na vyšetření. Kromě odřenin je naštěstí v pořádku.