15,2 km jen mírně zvlněných kilometrů (37 metrů) v Beverenu.

Mezi pět hlavních papírových favoritů se řadil i Mathias Vacek. Společně s Lampaertem (Soudal), Gatem (Bolton), Van der Poelem (Alpecin) a Waerenskjoldem (Uno-X). Před časovkou ztrácel v průběžném pořadí, coby nejlepší jezdec do 23 let, stejně jako Lampaert 13 sekund na Jakobsena (Soudal) a Van der Poela. 

Mathias jel letos dvě časovky. Na Algarve (2.Pro) dojel 15. za naprostou světovou špičkou, představovanou Küngem, Gannou, Cavagnou, Fossem atd. a na Coppi e Bartali (2.1) ji dokončil na 7. místě. 

Ovšem pozor i na Floriana Vermeersche (Lotto). Ten se zaměřuje hodně na jednorázové závody, i proto časovku letos ještě nejel, ale loni jel dvě, z toho jednu právě tady v Belgii, sice o pár kilometrů kratší, ale také rovinatou, a dokončil ji na 6. místě 14 sekund za vítězným Lampaertem jako druhý nejlepší z těch, kteří tu startují i letos. Krom toho se může pyšnit 3. místem z časovky na mistrovství světa kategorie U23 z roku 2021.

První skutečně konkurenceschopný čas zajel Alex Edmondson z DSM, když trať prolétl průměrnou rychlostí 52,514 km/hod. Navázal tak na týden staré 2. místo v prologu ZLM Tour (2.Pro). Pak se mu přiblížil na rozdíl 7 sekund průběžně druhým nejlepším časem Aaron Gate. O prvenství přišel Australan, když dorazil Soren Waerenskjold. Byl o 13 sekund lepší! Před Edmondsona se pak dostal ještě Yves Lampaert, byť jen o jedinou sekundu. 

Mathieu Van der Poel obsadil 4. místo, 15 sekund za norským vítězem časovky. Což mu o jednu sekundu stačilo na to, aby se dostal do průběžného vedení právě před Waerenskjolda. 10 ztrácí Lampaert.

Mathias Vacek zajel o 36 sekund horší čas než Waerenskjold, mimochodem o 2 sekundy horší než Vermeersch, a patřilo mu 16. místo, což znamenalo sestup na 9. pozici. Ovšem o žlutý dres nejlepšího mladíka nepřišel.

Minutou ticha za Gina Mädera věnovala organizace Baloise Belgium Tour pozornost pátečnímu úmrtí švýcarského závodníka. K jeho tragické smrti Søren Wærenskjold řekl: „Moje myšlenky jsou s jeho rodinou. Bylo těžké se soustředit, protože všichni víme, co se dnes stalo. V týmu je pár jezdců, kteří ho znali a závodili s ním."

Zároveň vyjádřil spokojenost s vítězstvím: "Jsem velmi šťastný z tohoto vítězství. Tohle byla jedna z mých lepších časovek. Po první části jsem měl na wattmetru 490 wattů a v cíli to bylo stále 482 wattů, takže jsem dokázal držet výkon po celou časovku. Také jsem málem získal dres lídra, ale pro nás je dobře, že ho nemusíme obhajovat během zítřejší etapy."