Mimořádného výsledku dosáhl Vacek už v 19 letech a potvrdil tím, že patří k největším talentům současné silniční cyklistiky. Vacek se svými kolegy z úniku překvapili peloton. Předpokládal se spurt pelotonu, ale pětičlenná skupina dotáhla únik až do cíle. 

Únik se vytvořil daleko před cílem, na samém začátku etapy. Společně s Vackem unikli jeho dva týmoví kolegové Dmitrij Strachov a Pavel Kočetkov. Ruští cyklisté se do dlouhých úniků vydávají v každé etapě a sbírají rychlostní prémie. Tentokrát se přidal i Vacek a vyplatilo se. Kromě nich dojeli také Paul Lapeira (AG2R Citroen), Johnatan Canaveral a Alessandro Tonelli (oba Bardiani - CSF Faizané).

Strachov a Kočetkov byli ve čtvrtém úniku v průběhu UAE Tour, Tonelli ve třetím. Peloton byl v klidu, na rovině si byl jistý, že únik rychle dostihne, když to bude potřeba. Uprchlíci tak získali kolem 3 minut náskoku. Strachov si dojel pro prémie. aupevnil si vedení v soutěži o nejaktivnějšího závodníka. Ale mnohem zajímavější byl souboj skupiny s pelotonem. 12 kilometrů před cílem byl náskok první skupiny 1:25 a balík nereagoval adekvátně. 5 kilometrů před cílovou páskou měli Vacek a ostatní uprchlíci 55 sekund.

2 kilometry před cílem už bylo jasné, že tentokrát se o vítězství v etapě nebude spurtovat hromadně, ale jen mezi prvními pěti. Spurt nebyl příliš rychlý, Kočetkov skupinu rozjížděl a Vacek svedl souboj s Francouzem Lapeirou a 22letého cyklistu porazil. Ve druhé sezóně mezi profesionály si připsal první vítězství a to hned na závodě WorldTour.