Trentin se s dalšími uprchlíky utrhl na technickém dlážděném úseku 40 kilometrů před cílem. V početné skupině se neustále zrychlovalo a závod byl velmi náročný. Trentin se neustále pohyboval v popředí a hlídal si, aby mu něco neujelo. Aktivní byl také Victor Campenaerts (Lotto Soudal) a jezdci AG2R Citroen. A nechyběl zde ani Josef Černý (Quick-Step Alpha Vinyl).

Stan Dewulf (AG2R Citroen) a Laurence Pithie (Groupama - FDJ continentale) se rozhodli uniknout z vedoucí skupiny a drželi se ve vedení až do mety 26 kilometrů před cílem, kdy si dojeli Campenaerts, Černý a Loic Vliegen (Intermarché - Wanty Gobert). Ale velmi brzy je následoval i zbytek početné skupiny a 24 kilometry před cílem se zvedl Trentin a vytvořil menší skupiny s Dewulfem, Driesem De Bondtem (Alpecin - Fenix), Bertem Van Lerberghem (Quick-Step Alpha Vinyl) a Hugem Hofstetterem (Arkéa - Samsic). 

Dopředu si 22 kilometrů před cílem doskočili také Campenaerts, Vliegen, Dries Van Gestel (TotalEnergies) a viditelně trpící Černý. Český cyklista ze skupiny odpadl po zrychlení Mattea Trentina na kostkách 14 kilometrů před cílem. Zbylá osmičlenná skupina to dotáhla na čele až do cíle. Ačkoliv to bylo v závěru závodu pořádné drama a uprchlíkům hrozil stejný osud jako na Kuurne - Brusel - Kuurne. 

Černý pracoval na čele druhé skupiny pro týmového kolegu Fabia Jakobsena a zapojily se i další týmy. Přesto to osmička na čele zvládla. Trentin si hlídal každý nástup a na čele skupiny byl i v cílové rovince. Jako první začal spurtovat Van Gestel, poté do dlouhého spurtu zavelel Trentin a už před sebe nikoho nepustil. Hofstetter dojel těsně druhý, kdyby nemusel v tlačenici nakrátko přestat šlapat, možná by se před Itala dostal. Pro třetí místo si dojel De Bondt. Peloton přivedl se ztrátou 4 sekund Rasmus Tiller (Uno-X). 

Závod skončil neúspěchem pro Quick-Step Alpha Vinyl, Van Lerberghe byl ve skupině poslední a Jakobsen se ke spurtu nedostal. 

"Byl to opět velmi těžký závod. Myslím, že to byl skvělý závod, v televizi to muselo být velkolepé. Pro mé nohy to bylo mnohem méně příjemné, ale nakonec z toho bylo vítězství, takže jsem velmi šťastný," řekl v cíli Trentin v rozhovoru pro Wielerflits. "Vůbec jsem nepanikařil. Bylo to trochu podobné jako v Kuurne, peloton nás stíhal, ale pokaždé, když jsme zrychlili, najeli jsme 10 až 15 sekund. To znamená, že jezdci v pelotonu nebyli lepší než ve vedoucí skupině. Peloton nám také dal příležitost udržet se na čele."

Trentin si do spurtu nevěřil, v poslední době totiž ve sprintech často prohrál i v malé skupině, ačkoliv je považován za rychlého cyklistu: "Na konci takového závodu nejde o to, jak jste rychlí, ale jak jste čerství ve srovnání s ostatními. Koho jsem se bál? Huga Hofstettera, samozřejmě. Tento závod už jednou vyhrál a v Kuurne byl třetí, takže jeho forma je dobrá. Ve sprintu mi to vlastně rozjel Dries Van Gestel. Dostal jsem se před něj a v cílové rovince jsem dokázal Huga udržet za sebou. Myslím, že o půlku kola."