Na start závodu juniorů se postavilo celkem 68 závodníků, z toho 41 Belgičanů! Je bláhové se pak asi divit, že obsadili prvních šest míst. Ovšem hned za nimi na 7. pozici 1,5 minuty za vítězem dojel Matyáš Fiala (ČEZ Tábor), ještě loni kadet a velká naděje českého cyklokrosu.

Jen 8 sekund za Matyášem projel přes cílovou čáru na 9. místě David Šulc (IVAR CS - Author team) a třetí z našich, Matyas Kopecky (belgický tým Callant Doltcini), ztratil na vedoucho závodníka na 13. příčce necelé 3 minuty. Čtveřici našich doplnil na 38. místě Václav Dostál (ČEZ Tábor).

Tímhle výkonem se Matyáš Fiala zařadil, společně s aktuální českou juniorskou jedničkou Janem Zatloukalem, Davidem Šulcem a Matyasem Kopeckym mezi čtveřici našich juniorů, kteří se mohou za týden na mistrovství Evropy v Silvelle směle ucházet o umístění v top ten. A do top ten patří i první tři místa.

Mezi muži "nuda" pokračuje. Mathieu van der Poel přijel, nevím, kolik viděl, ale zase zvítězil. Druhému v pořadí Laurensi Sweeckovi nadělil 23 vteřin. Dosud neporažený Eli Iserbyt bral "až" páté místo a na vítězného Van der Poela ztratil 1,5 minuty. No kdo umí, ten umí.

Michael Boroš zaostal na 22. místě 6 minut za vítězem.