190 kilometrů dlouhá jednorázovka kategorie Pro s převýšením 2170 metrů a se dojížděla na šesti okruzích s výjezdy na vrcholy Trieu, Horlitin a Enclus, které mají mezi jedním a dvěma kilometry na délku a v posledních 1500 metrech závodu se stoupalo dos strmého výjezdu s maximy okolo 9 %. 

Dlouhý únik kontroloval tým Alpecin-Deceuninck pro svého odolného sprintera Kadena Grovese a všichni uprchlíci byli dostiženi už 60 kilometrů před cílem, což vyprovokovalo další útočníky k akci. Jonas Abrahamsen (Uno-X Mobility) a Pascal Eenkhoorn (Lotto Dstny) si dokázali vypracovat náskok pouze něco málo přes 40 sekund, jejich pokus tentokrát sjížděl především tým Intermarché-Wanty. 

Abrahamsen a Eenkhoorn byli dostiženi 24 kilometrů před cílem a zanedlouho se vydal do útoku Tomáš Kopecký z týmu TDT-Unibet. Jeho pokus úspěšný nebyl a nevyšlo to ani trojici Sjoerd Bax (UAE Emirates), Rasmus Tiller (Uno-X Mobility) a Lorenzo Rota (Intermarché-Wanty), kteří byli dostiženi těsně před cílem. 

Do cílového stoupání najížděl peloton a vpředu se držel také Matyáš Kopecký. Ve spurtu byl nejlepší Biniam Girmay (Intermarché-Wanty), který ostatní sprintery a klasikáře porazil velkým rozdílem. Druhý skončil Axel Zingle (Cofidis) a třetí Marc Hirschi (UAE Emirates). Kopecký projel cílem na osmé místě a porazil například desátého Grovese. 

"Tento druh závodů v Belgii se mi velmi líbí, protože jsem vyrůstal v Holandsku," řekl Kopecký po dojezdu. "Na začátku sezóny jsem cítil, že jsme tady v Belgii dosáhli nějakého úspěchu, ale také jsem věděl, že se můžu ukázat ještě víc. Dnes to bylo super těžké, ale bojoval jsem až do konce a dal do toho všechno, zejména v závěrečném stoupání do cíle. Je to dobrý začátek a odměna za práci, kterou jsme jako tým odvedli v posledních několika závodech. Moje forma i pocit jsou dobré a v týmu panuje skvělá atmosféra. Teď je čas zotavit se a soustředit se na to, co nás čeká tento víkend."

V neděli se Kopecký chystá na další belgickou jednorázovku Brussels Cycling Classic. 

Matyášův starší bratr Tomáš ztratil na 36. místě 53 sekund. Michal Schlegel (Caja Rural) dokončil na 65. místě s odstupem 7:06.