30 kilometrů před cílem, v dlážděném sektoru číslo 4 zaútočil tým INEOS Grenadiers. Na únik Jhonatana Narvaeze, Magnuse Sheffielda a Bena Turnera ze soupeřů zareagovali jen Damien Touzé (A2G2R La Mondiale) a Primož Roglič (Jumbo - VIsma). Slovinský lídr týmu pro Tour de France se na severu Francie připravoval na dlážděnou etapu a předvedl se jako velmi schopný klasikář.

Pětičlenná skupina si 15 kilometrů před cílem vytvořila náskok 30 sekund a pro pelootn nebylo snadné, situaci kontrolovat. V hlavním poli pracovaly týmy Intermarché - Wanty Gobert, B&B Hotels - KTM a Groupama - FDJ a až v spoeldních kilometrech se rozdíl začal zmenšovat. Rogličova skupina měla 6 kilometrů před cílem přes 20 sekund náskoku, ale až do cíle nevydržela. Kilometr před cílem byli uprchlíci dostiženi a na řadu se dostali sprinteři.

Jako první začal spurtovat Adrien Petit (Intermarché - Wanty Gobert), ale bylo to až příliš brzo. Za ním a Pierrem Barbierem (B&B Hotels - KTM) se rozjel Max Walscheid (Cofidis) a svedl docela těsný souboj s Driesem De Bondtem (Alpecin - Fenix). Němec byl nakonec v cíli dřív a získal první vítězství v barvách Cofidisu a vylepšil středeční druhé místo z jendrázovky Nokere Koerse. Připsal si první vítězství po více než dvou letech a první na francouzském území. 

De Bondt skončil druhý, Petit ubránil aspoň třetí místo před Barbierem. Vítěz byl z výsledku nadšený: "Dnes jsme jeli opravdu perfektně jako tým. Jsem moc rád, že jsem to dokázal dokončit. Závod jsme ovládli hned na začátku. Ve finále předvedl Piet Allegaert velmi dobrý leadout. Na posledních 500 metrů mě dovezl dopředu. Pak už stačilo dát do toho všechno."

Walscheid si nebyl jistý, zda se Rogličova skupina podaří sjet: "Byla to obtížná situace. Trochu jsem se bál, že už je pozdě. Ale musím poděkovat klukům z Wanty. Pro sprint udělali hodně. Mám z našeho týmu velkou radost. Dnes jsme také získali spoustu bodů UCI. Je důležité v tom sbírání bodů pokračovat."