Na start se nejprve postavil Jakub Otruba, který vyrazil na trať jako třicátýprvní a za ním čekalo ještě dalších devatenáct jezdců. Jakub projel trať v čase 26:36 v průměru 50,53 km/h a po průjezdu cílem se šel posadit na místo patřící průběžně třem nejlepším závodníkům, kde vydržel dalších pět minut, kdy musel místo přepustit dalšímu jezdci v cíli. “S dnešním výsledkem nejsem moc spokojený, protože jsem chtěl vylepšit nebo aspoň vyrovnat loňský výsledek, kdy jsem  byl v Brně čtvrtý. Bohužel trať nebyla úplně pro mě a více by mi vyhovoval aspoň jeden kopec na trati,” popsal své pocity nakonec osmý Jakub Otruba.

Po něm nastupili do závodu se stejnou tratí i Michal Schlegel a Jan Bárta, kdy Michal dokončil na 24. místě a Jan Bárta byl 15. “Věděl jsem, že druhá půlka trati zpět do cíle bude proti větru, tak jsem nechtěl začátek úplně přepálit. Nakonec z toho bylo 15. místo, s kterým jsem relativně spokojený. Mistrovství Evropy má pro mě celkem nepříjemný termín, který je přesně uprostřed dvou vrcholů, kterými jsou mistrovství republiky a potom mistrovství světa a není možné držet formu konstatně nahoře. Každopádně i já bych byl radši za trochu více zvlněnou trať. Takhle to bylo spíše pro Holanďany nebo Dány, pro které to jsou v kombinaci s větrem jejich domácí podmínky,“ doplnil letošní mistr republiky v časovce Jan Bárta. Mistrem Evropy se stal teprve devatenáctiletý Belgičan Remco Evenepoel z Deceuninck - Quick Step.

Pro závodníky Elkov Author pokračuje mistrovství Evropy v sobotu závodem U23, kde se představí Jakub Otruba a v neděli pak v kategorii Elite Jan Bárta, František Sisr, Michal Schlegel a Dominik Neuman. 

Výsledky