Nejlepší český cyklokrosař se do poloviny závodu, který se jel na 9 okruhů, pohyboval na konci první desítky. Poté začal mírně ztrácet a klesl na 14. příčku, kterou uhájil až do finiše. „Dnes se mi nejelo úplně nejlépe. Na tvrdém povrchu to hodně drncalo a z toho mě trochu bolela záda. Nebylo to ideální, ale bojoval jsem, co to šlo. Nakonec jsem čtrnáctý a v úterý se na to vrhnu znova,“ zhodnotil stručně své vystoupení v Maasmechelenu Michael Boroš.

Český závodník má za sebou kromě dalšího závodu Světového poháru také sobotní vystoupení na úvodním podniku série Superprestige kategorie C1. V úterý 1. listopadu se postaví na start prestižního X2O Trofee Oudenaarde – Koppenbergcross, také úrovně C1. A v neděli 6. listopadu bude Boroš bojovat na trati v belgickém Namuru při závodě mistrovství Evropy. Titul evropského šampiona z loňského roku bude obhajovat dnes druhý Lars Van Der Haar. Michael Boroš před rokem na kontinentálním mistrovství v nizozemském Col du Vam dokončil na 21. místě.

Náš cíl je, aby se Michael dostal na mistrovství Evropy do nejlepší desítky. Dnes oproti předchozím závodům dobře odstartoval a bylo vidět, že dokáže jezdit vepředu. Musel ale měnit kolo, protože měl problém s hlavovým složením a ke konci ho už dál nepustila bolest zad,“ doplnil sportovní ředitel týmu Elkov Kasper Vladimír Vávra.

V průběžném hodnocení Světového poháru je Michael Boroš sedmý se ziskem 57 bodů. Vedoucí Iserbyt nasbíral po třech vítězstvích a dnešní 3. příčce 145 bodů.

UCI SP Maasmechelen - Muži Elite:

  1. Laurens Sweeck (Belgie, 1:02:30),
  2. Lars Van Der Haar (Nizozemsko, 1:02:43),
  3. Eli Iserbyt (Belgie, 1:02:50), ... 14. Michael Boroš (ČR, 1:03:59)