Tým Elkov Kasper si druhý den tour vyzkoušel, jaké to je bránit žlutý dres vedoucího jezdce. „Většinu dne jsme kontrolovali čelo hlavní skupiny a hlavně naši časovkáři Jan Bárta a Jakub Otruba odvedli kus práce. Abych jim ulehčil, doskočil jsem při nájezdu na cílové okruhy do úniku. Moji týmoví parťáci díky tomu nemuseli tahat celý peloton a ušetřili síly do zítřejší těžké etapy,“ řekl k týmové taktice Michael Kukrle.

Skupina v úniku měla pět členů. „Ne všichni jezdci spolupracovali. Mně se jelo dobře, i když ještě trochu cítím únavu z minulého týdne z Arden. Věřil jsem si do těžšího spurtu, který byl v závěrečných 500 metrech do mírného stoupání. Nakonec to ale nevyšlo na lepší umístění,“ doplnil Kukrle.

Po dvou rovinatějších etapách čeká jezdce v příštích dvou dnech těžší část Tour du Loir et Cher. „Zítra i pozítří budou mít etapy přes 200 kilometrů. Hlavně zítřejší dojezd bude těžký, protože v závěrečném okruhu musíme přejet prudké stojky a zvládnout pasáže po šotolině. Věřím, že budu mít lepší nohy, než dnes a bude to ještě lepší. Pro náš tým je dobře, že je v celkovém pořadí někdo z nás vepředu a přitom nemusíme tahat peloton. Ušetřené síly se budou v závěru hodit, jen je třeba kontrolovat průběh a zachytávat úniky,“ prozradil Michael Kukrle, který spolu s pěticí jezdců v úniku přijel do cíle s náskokem 34 vteřin na hlavní pole. V celkovém hodnocení se tak posunul na průběžné 4. místo.