Nedaleko polského města Limanowy čekalo na závodníky pět 29 kilometrů dlouhých okruhů s náročným profilem. Hned v první stoupání úvodního kola rozjel tempo Michal Schlegel a v následující druhé stojce Michael Kurkle. Tím se peloton značně nadělil a na čele zůstalo zhruba 25 jezdců. 

Brzy poté se na čele osamostatnila sedmička ve složení Kukrle, Adam Ťoupalík, Budzinski z Mazowsze, Grabis z Vosteru, Juntunen z Ampler Develompent a polská dvojice Sowinski, Pekala z KS Pogon Mostostal. Náskok této sedmičky stále narůstal a postupně bylo jasné, že z ní vzejde i celkový vítěz. 

Na vedoucí skupinu se ještě snažili dotáhnou z Elkov Kasper Matěj Zahálka s Tomášem Kalojírosem z Cycling Academy Trenčín. Zahálka nakonec obsadil 8. a Kalojíros 10. místo.

V posledním kole už na čele zůstala pouze čtveřice Kukrle, Ťoupalík, Grabis a Budzinski. Z této čtveřice byl nakonec nejsilnější český mistr Michael Kukrle, který si pohodlně dojel pro vítězství v závodě. Dojíždělo se totiž po jednom. Náskok Kukrleho byl 15 sekund, Ťoupalík na 3. místě už ztrácel 2:04.

 „Odjela menší skupina a já věděl, že na takhle těžkém okruhu je velká naděje, aby únik slavil úspěch. Jakmile to bylo možné, tak jsem si do skupiny na čele doskočil. Potom už jsem se snažili jet s Adamem v každém kopci tempo, abychom to všem znepříjemnili. V předposledním kopci zkoušel útočit Grabis, ale měl defekt. Já jsem mu potom nastoupil v posledním kopci a on už nebyl schopen reagovat. Celkově to dnes ale bylo hodně tvrdé,“ shrnul průběh závodu Michael Kukrle.

Spolu s ním se na pódium postavil i třetí Adam Ťoupalík a na bodované pozici dokončil i osmý Matěj Zahálka. Dvojice Kukrle - Ťoupalík ovládla i vrchařskou soutěže a bodovala i ve vypsaných sprinterských prémiích. Celkově si Elkov Kasper odváží z Polska 68 UCI bodů.