V počátku předposlední etapy odjelo šest lidí. Nejlépe postaveným v průběžném pořadí byl Japonec Kadota z EF Education-NIPPO DT, který ztrácel na Michala Schurana + 4:14 min. Poněvadž etapa byla krátká, jen 114 km, a docela rovinatá, pouze 723 metrů, bylo potřeba na sjetí úniku začít pracovat brzo. A jelikož etapa byla příhodná pro sprinterskou koncovku, ujaly se toho týmy s nejsilnějšími sprintery. Především Voster ATS a jednoho člověka dala k dispozici i Maloja.

Poslední dva, Kadota a Kanaďan Inkster z XSpeed, byli dostiženi po 2,5 hodinách jízdy. Tak akorát, aby se mohl začít tradiční boj o pozice do hromadného spurtu. V tom byli opět nejlepší jezdci Voster ATS, ovšem v poslední pravoúhlé zatáčce tři spadli z čela pelotonu včetně Patryka Stosze, vzali s sebou tři další sprintery, takže včera druhý muž etapy, Grenaďan Red Walters z XSpeedu, měl usnadněnou cestu k jasnému vítězství.

Na čtvrtém místě dokončil Tomáš Jakoubek a hned za ním Matúš Štoček. Mezi 87 lidmi, kteří získali čas vítěze, byli i všichni čtyři další jezdci ATT Investments.

Ani tato etapa tedy nepřinesla žádné podstatné změny v průběžném pořadí. Pouze Lukáš Kubiš z bánskobystrické Dukly se po opravě včerejších výsledků vrátil na průběžné 3. místo.

I nadále vede celkové pořadí Michal Schuran před Tomášem Jakoubkem.

V poslední etapě se na trať vrací kopce, na 128 km 1692 výškových metrů, na nichž se ale rozhodující měrou podílí dvě vrchařské prémie. Přičemž do té těžší, vrchařské jedničky se najíždí bezprostředně od startu. 13km kopec začíná pozvolna, nejprudší pasáže k 7 % přijdou na řadu v posledních 4 km. Vrchol druhé, vrchařské trojky se nachází na 50. km a odtud už vede do cíle jen zvlněný terén, což platí i pro závěrečných 5 km, přičemž poslední kilometr je také do ovšem ne příliš prudkého stoupání.