„Samozřejmě mě to mrzí, protože jsem se v přípravě cítila opravdu dobře. Ale tyhle věci k našemu sportu bohužel občas patří. I tak věřím, že se na olympiádu do Paříže dostanu,“ řekla Miculyčová, Královna cyklistiky za rok 2022.

Osmnáctiletá česká reprezentantka byla v prvním závodě olympijské kvalifikace v Šanghaji šestá, ale i při avizované neúčasti v Budapešti to s jejím startem v Paříži zatím vypadá reálně.

„Podle našich propočtů má Iveta na zisk olympijské kvóty i tak šanci, protože napřímo z kvalifikace postupuje 6 žen a dalších 5 (1 místo má automaticky Francie jako pořadatelská země) se kvalifikuje poměrně složitým způsobem na základě umístění na mistrovství světa 2023 a 2022, kde Iveta vybojovala bronzovou medaili. Definitivní jistotu ale budeme mít až po té kvalifikaci, kdy UCI oznámí finální nominaci 12 kvalifikovaných žen do olympijského závodu,“ uvedl předseda komise BMX Českého svazu cyklistiky David Průša.

Zranění kotníku naštěstí není natolik vážné, že by Miculyčové znemožnilo start na olympiádě v Paříži. Iveta je v rukou lékařů Českého olympijského výboru pod vedením MUDr. Jiřího Neumanna, kteří dělají maximum pro její brzké uzdravení.