López vzal místo v nejlepším kolumbijském týmu Medellin-EPM a má se tam čile k světu. Odzávodil už 27 dnů a při nich nasbíral 327 UCI bodů. Vyhrál San Juan (2.Pro), stal se národním šampionem v časovce, vyhrál kolumbijskou Vuelta al Tolima a naposledy dokončil na druhém místě v neděli skončivší Vuelta Bantrab (2.2).

Druhý skončil jen proto, že se tak dohodli s týmovým kolegou, skvělým cyklistou i v jeho 46 letech Óscarem Sevillou. Medellin v Guatemale vyhrál všech pět etap, z toho López dvě a Sevilla jednu. Hned v té první přijeli společně do cíle s náskokem téměř 4 minut před dalšími závodníky (viz titulní snímek). V poslední předvedli něco podobného, jen si vyměnili pořadí v cíli. 

López se nechal v nedávné minulosti slyšet, že věří v návrat do světového pelotonu v nějakém z World týmů. Než se tak třeba stane, měl by se postavit se svým týmem na start etapáku Okolo Řecka (2.1). Ten začne za měsíc a měl by být velmi zajímavý i pro českého fanouška. Nejen kvůli Lópezovi, ale startovat tam bude z českých týmů ATT Investments. Potkat se s persónou jakou je López v pelotonu musí být pro kluky z kontinentální úrovně určitě zážitek.

Navíc se tu sejde velmi kvalitní konkurence, sice tu nemá startovat žádný World tým, ale šest Pro Teams včetně Caja Rural a Corratec, v jejichž sestavách můžeme očekávat další české závodníky. Velmi předběžná startovní ĺistina uvádí Michala Schlegela. V případě ATT Investments půjde o první z minimálně sedmi etapáků vyšší než dvojkové úrovně, kde mají jistotu startu.