Mikel Nieve během třinácti sezón na nejvyšší úrovni vyhrál etapy na Giro d'Italia a Vueltě, stal se nejlepším vrchařem Gira a šestkrát dokončil v první desítce celkového pořadí na Giru a Vueltě. A především byl jedním z nejvíce ceněných domestiků do hor. Letos nezískal žádné vítězství, ale pomohl Simonu Yatesovi k třetím místu na Giru. Přesto se nové smlouvy v BikeExchange nedočkal a zvažoval ukončení závodní kariéry.

Naštěstí se ozval tradiční španělský tým Caja Rural a Nieveho přemluvil. V týmu, který je pravidelně zván na Vueltu, bude mít zcela volnou ruku ve výběru závodů a bude lídrem i kapitánem. V Caja Rural závodil ještě před přestupem k profesionálům, takže se jedná o návrat ke kořenům: „Bude zvláštní znovu se obléknout do dresu Caja Rural - Seguros RGA. Je to tým, kde jsem se učil závodit a prožil jsem zde pět velmi dobrých let, na které mám skvělé vzpomínky. Od té doby se tým rozrostl, mezitím jsem byl součástí jiných týmů s různými jazyky a kulturami a závodit zase doma je příjemný pocit." 

Nieve bude týmovým kolegou Michala Schlegela, který do Caja Rural přestupuje z Elkov - Kasper. Španělský celek přišel hned o několik opor. Odešel Jon Aberasturi (Trek - Segafredo), také Oier Lazkano (Movistar) a Alejandro Osorio (Bahrain Victorious). Ale vedení týmu nezahálelo a kromě Nieveho a Schlegela přivádí zkušeného Eduarda Pradese a talentovaného Fernanda Barcelá.

Nieve si bude moci vybírat závody, očekává se, že Caja Rural dostane pozvánku na Vueltu, dále na vrchařské etapáky Okolo Katalánska, Okolo Baskicka, Okolo Alp a další podniky, které by drobného cyklistu mohly zajímat. Ale kromě svých vlastních výsledků chce také předávat své bohaté zkušenosti a pomoci všem jezdcům Caja Rural: Chci týmu přispět na kole i mimo něj, předávat své zkušenosti mladým kolegům a pomáhat jim. Na osobní úrovni si chci kolo a závodění užít, protože v roce 2021 jsem měl několik pádů, kvůli kterým se věci nepovedly. V nové sezóně tomu čelím s velkým nadšením a motivací, všechny závody budou v dresu tohoto týmu speciální a chci ze sebe vydat to nejlepší a užít si cyklistiku."