V upoutávce jsme představili trasu i potencionální favority. 

Závod skutečně probíhal pod taktovkou týmu Elkov Kasper. Aktivní pasáže se střídaly s poklidnějšími. V delších únicích se postupně ocitli z Elkov Kasper v tříčlenné skupině Tomáš Přidal a v sólo akci Štěpán Telecký, ale jakmile se začalo za nimi víc závodit, byli dojeti. 

V závěru se pokoušeli nastupovat favorité Milan Kadlec, Jakub Ťoupalík (EF Education-NIPPO DT) i Karel Camrda (ATT Investments), ale nikdo z nich se nedostal do nějakého výraznějšího náskoku.

Nakonec tedy došlo na spurt z početnější skupiny smíchané z českých a slovenských závodníků a v něm se prosadili jezdci s dobrým sprintem.

Trať byla kopcovitá, hodně se závodilo a my jsme měli za úkol buďto dojet sami v úniku, aby někdo z nás vyhrál, anebo to nechat na sprint. Týmoví kolegové se snažili celý závod nastupovat a vytvořit menší skupinu, ze které by se pak dalo vyhrát. Já jsem měl za úkol se trochu pošetřit, a kdyby došlo na hromadný spurt, tak zasprintovat, což se nakonec stalo a povedlo se,“ popsal průběh mistrovského závodu Daniel Mráz. „Jsem moc spokojený. Hlavně chci poděkovat klukům. Měli jsme za úkol závod vyhrát a jsem rád, že se to podařilo,“ uvedl nový šampion na týmových stránkách.

A pak se vyslovil k dalšímu mistrovskému závodu, tentokrát Elite, který je na programu příští neděli: „V neděli pojedu hromadný závod s elitními jezdci. Závod by měl být rovinatý a dlouhý. Hádám, že naším úkolem bude pomoct starším klukům.“ 

Výsledky.