„Moc jsem ten titul chtěl, cítil jsem se dobře, v přípravě jsem teď vynechal jeden závod a místo toho pořádně potrénoval a vyplatilo se to, sem moc šťastný,“ popisoval svůj největší dráhový úspěch Štěpán.

V bodovacím závodě lítal jak utržený z řetězu, přestože chyběl v šestičlenné skupině, kde jsme měli zastoupení v podání Viktora Padělka, která získala okruh náskoku, dokázal se probojovat ke stříbrné medaili. Pro Viktora z toho bylo krásné páté místo.

Stíhací závod družstev již potvrdil vynikající formu Favoriťáků a ve finálové jízdě družstev nestačili pouze na favorizované domácí závodníky. Družstvo ve složení Štěpán Široký, Matěj Hytych, Viktor Padělek a Šimon Vaníček (Sportcomplex Břeclav) si odváží krásnou stříbrnou medaili v kategorii kadetů. V juniorech jsme měli želízko v ohni v podobě Adama Křenka, ačkoliv ho ve scratchi postihl těžký pád a závod byl přerušen, po restartování si dojel pro pátou příčku. Odpoledne se již trochu oklepal a sám proti početní přesile konkurenčních týmu si počínal naprosto skvěle a vyválčil stříbrnou medaili v bodovacím závodě. Další stříbro přidal i coby člen stíhacího družstva Dukly Praha.

V žákovských kategoriích naznačil slušnou formu Matyáš Muroň šestým místem ve stíhacím závodě. Jeho chvíle však přišla v bodovacím závodě. Zpočátku jezdil velmi aktivně David Karásek a Matyáš šetřil síly. V půli závodu zaútočil, dostal se do úniku a ten mu vynesl bronzovou medaili. „Dráhu beru jako vynikající tréninkový prostředek k silničním cílům a mistrovská medaile mě velmi potěšila a motivuje do další přípravy,“ hlásil po závodě Matyáš.

Celkově to pro Favorit Brno z 4 disciplín znamenalo 1 mistrovský titul a 7 medailí.  V rámci SCM2020 při Favoritu Brno byla zásluhou závodníků Sportcomplecu Břeclav medailová sbírka ještě mnohem bohatší a obsahovala rovných 15 medailí. "S přihlédnutím k faktu, že čtyři papírově nejúspěšnější závodníci SCM2020 Štěpán Telecký, Marek Jelínek, Anna Jaborníková a Veronika Jandová si plnili reprezentační povinnosti v zahraničí, považuji tyto výsledky za mimořádně zdařilé," uzavřel po skončení šampionátu vedoucí SCM2020 Lukáš PETR.