Soupeřem by mu měl být letos neporažený a loni ještě třiadvacítkář Eli Iserbyt z Belgie, jelikož vloni v Nizozemsku druhý Wout van Aert se pomalu zotavuje z těžkého pádu z 13. etapy Tour de France a na startu logicky bude chybět. 

Jaká můžeme mít očekávání z pohledu české reprezentace? 

Na loňském evropském šampionátu si naše reprezentace připsala nejlepší umístění v podobě 4. příčky Jany Czeczinkarové v U23, ta ale letos startovat nebude, a 5. místa juniora Jakuba Ťoupalíka, který je ovšem pro letošek náhradníkem v U23. To byla naše jediná umístění do top ten. 

V mužské kategorii nás bude reprezentovat totožné trio jako loni, kdy se Michael Boroš umístil na 15., Tomáš Paprstka na 26. a Jan Nesvadba na 27. místě. S ohledem na dosavadní sezónní výsledky by nějaké výrazné zlepšení bylo příjemným překvapením. 

Junioři nastoupí na start v šestici a nejlepší umístění se dá očekávat od Jana Zatloukala, Davida Šulce a Matyase Kopeckého. Doplní je Matyáš Fiala, Pavel Jindřich a Pavel Bittner, český juniorský šampion na silnici, vítěz dvou etap juniorského silničního Nations Cupu a čerstvě vyhlášený nejlepší český juniorský cyklista. Juniorská kategorie se v rámci naší výpravy jeví jako nejvíce konkurence schopná, a pokud reprezentační trenér mluví o snu o medaili, pak nejspíš jeho myšlenky směřují právě sem. Za potvrzení nadějí budeme brát každé umístění v první desítce. Čím blíže medaili, tím lépe! 

V U23 mužů byl loni nejlepší Josef Jelínek na 23. místě. Společně s ním stane na startu Tomáš Kopecký, Šimon Vaníček a Jakub Říman. Speciálně posledně jmenovaný se viditelně zlepšuje a jeho 10. místo ze Slaného to jen dokazuje. Ve Slaném zaostal jen jednu pozici za současnou českou jedničkou v této kategorii Josefem Jelínkem. Umístění v druhé desítce by bylo možno považovat za progres, do desítky za super úspěch. 

V ženách bude loňskou 12. příčku obhajovat Pavla Havlíková, doplní ji ještě loni v kategorii U23 závodící Nikola Bajgerová. Zvláště české jedničce budeme držet palce, ale i s ohledem na charakter trati, která je zcela rovinatá, by umístění do top ten bylo hodně milým překvapením. 

V kategorii U23 jsme loni vyslali pět dívek, letos jen tři. Elizabeth Ungermannovou a dvě Terezy: Vaníčkovou a především Švihálkovou, které zdá se přestup do Tábora svědčí a na domácích tratích už se pohybuje na dostřel od jedničky Pavly Havlíkové. Umístění do desítky by pro ni bylo pořádným povzbuzením do další práce.

Juniorská kategorie, zvláště dívek, která má na evropském šampionátu premiéru, bývá nevyzpytatelná loterie, takže budeme fandit našem triu Karolína Bedrníková, Aneta Novotná a Kristýna Zemanová a s napětím čekat, na co to dá. 

Nejpočetnější zastoupení v nominaci má ČEZ Cyklo team Tábor (5), následovaný mladoboleslavským IVAR CS – Author team (3). Po dvou zástupcích pak má EXPRES CZ – Tufo team Kolín a TJ AŠ Mladá Boleslav. 

Buďme realističtí optimisté: medaile by byla úžasným úspěchem, každé umístění do desítky bereme všema deseti!