I na čtrnáctidenní soustředění na Mallorce jsme brali horská kola, postupně se nám rozrůstá MTB přípravka a kroužek, kde je horské kolo základním kamenem. „Už loni jsme zapojili do přípravy na soustředěních právě mladší kategorie žáků, kterým doplňujeme tréninky třeba pěšími výlety či plaváním. Na cyklistické tréninky pak vyráží i společně se staršími, ať už kadety či juniory, hlavně ale s týmem dospělých“, uvedl trenér Marek Mixa. 

Dospělý tým Kovo Praha má letos na co navazovat, zde se už na horská kola moc nestavíme, prioritou je samozřejmě silnice a dráha. Po loňském bezvadném vystoupení ať už na MČR na silnici, vítězství na Dukovanských okruzích či etapovým úspěchům na Vysočina Tour, to jistě nebude lehké. 
Ale díky výsledkům udělal krok v kariéře Martin Kohout, který přestoupil do týmu Topforex - Lapierre a nám tím udělal radost, protože velká část tohoto týmu je složena z našich odchovanců. Pevně věřím, že už tento doslova nabitý víkend budeme vidět. Začátek sezóny v podobě kritéria v Letňanech, kde se představí kompletní družstvo mužů a juniorů, sobotní Hlohovec a nedělní Bíteš, bude rozhodně svátkem cyklistiky. 

Protože hned první víkend se kruh uzavírá, zatímco je tedy závodní družstvo „modrých“ v závodním procesu, na Třebešíně se opět začíná od začátku. MTB areál v okolí velodromu hostí totiž v neděli další ze závodů pro mládež. Opět se tak roztáčí kolečko, kdy se mohou mladí sportovci zapojit do závodění na horském kole, přejít na rychlostní přípravu na dráze a za pár let přijet na tradiční Bíteš.