Nejodhodlaněji začal boj s časem na zvlněné trase 16,6 km dlouhé Michal Kwiatkowski (Ineos Grenadiers). Na mezičase na 7. km měl druhý nejlepší čas pouhé dvě sekundy za Mattiou Cattaneem (Soudal-Quick Step). A byl lepší o 4 sekundy než pátý Joao Almeida (UAE Emirates). Matej Mohorič (Bahrain Victorious) nebyl ani v první dvacítce. Desátý nejlepší čas naměřili Josefu Černému.

V druhé půlce časovky ale došlo k značným změnám. Cattaneo sice vedoucí pozici nejenže udržel, ale ještě o dost vylepšil. Druhého Almeidu porazil o 13 sekund. Kwiatkowski se ale propadl až na 9. pozici. O sedm příček si pohoršil i Josef Černý.

Vypadalo to, že Almeida půjde do čela průběžné klasifikace. Ovšem pak se přiřítil Mohorič, bylo z toho 11. místo se ztrátou 12 sekund na portugalského soupeře. Přesně tolik, kolik na něj měl náskok před časovkou. A protože má lepší součet umístění, zůstal v pozici lídra závodu. Kwiatkowski na 3. místě ztrácí na vedoucí duo 14 sekund.

V zítřejší závěrečné etapě příhodné pro sprintery lze nějaké bonifikace získat, ale šance Mohoriče se tentokrát jeví nejvyšší. 

Cattaneo se chystá na časovku i při mistrovství světa. "Dnešní vítězství ze mě favorita světového šampionátu nedělá. Je spousta dalších borců, které lze počítat mezi favority. Ale přesvědčil jsem se, že mám dobrou formu, a dám do toho všechno. Profil mi také vyhovuje, takže uvidíme. Odpíchněme se od toho, že dobrý výsledek by byl do desítky," řekl 32letý matador světového pelotonu, který čtvrtým rokem hájí bravy belgického týmu a na další dva má ještě podepsáno.  „Na své časovce pracuji už tři roky. Tým má ve mě v této disciplíně důvěru. Z tohoto výsledku mám velkou radost. I nadále se této specialitě chci věnovat.“