Moscon je kontroverzním cyklistou, který má za sebou několik konfliktů s různými soupeři, ale stále je hodně platný v boji. Jeho schopnosti domestika si pochvalovali v Astaně, letos v Soudal Quick-Step a našel díky tomu uplatnění i v německé sestavě, která mohutně posiluje svou klasikářskou skupinu. Letos už podepsali smlouvy s Laurencem Pithiem, Oierem Lazkanem, Janem Tratnikem a bratry Van Dijkeovými. Společně s Mosconem se tvoří úplně nový klasikářský základ, který bude platný i na Grand Tours. 

Většina nových závodníků je mladá, pouze Tratnikovi je přes třicet a tak byl další zkušený jezdec potřeba. Volba padla na Moscona, který je profesionálem už devět let, během kterých stihl objet 25 monumentálních klasik. Letos pomohl k celkovému třetímu místu Remcovi Evenepoelovi na Tour de France a vrátit by se sem mohl i příští rok v roli domestika Primože Rogliče. Ale v novém týmu by si přáli, aby dokázal jezdit i na vlastní výsledky. „Když přemýšlím o Gianniho potenciálu, vybaví se mi Roubaix 2021, kde předvedl působivé sólo, které zastavil jen defekt. Doufáme, že ho v novém prostředí a s naší rozšířenou výkonnostní strukturou dostaneme zpět na tuto úroveň. S jeho zkušenostmi se však díváme i mimo klasiky. Na Tour de France letos v létě jsme viděli, jak dobře se zhostil své role silničního kapitána,“ říká Ralph Denk, ředitel Red Bull-Bora-Hansgrohe. 

20240306PNC0031-A.S.O._Billy_Ceusters.jpg

„Jsem neuvěřitelně nadšený, že se mohu připojit k týmu Red Bull-Bora-Hansgrohe a začít novou kapitolu své cyklistické kariéry. Od chvíle, kdy jsem se setkal s Ralphem, bylo jasné, že jsme na stejné vlně. Důvěra, kterou ve mne Ralph a celý tým vkládají, mě motivuje a odhodlává k tomu, abych ze sebe vydal to nejlepší. Je to skvělá příležitost a já se nemohu dočkat, až začnu,“ dodává sám Moscon. 

Red Bull má oficiálně uzavřenou smlouvu s celkem 24 jezdci pro rok 2025, z nich je osm nováčků. Devět jezdců tým opouští a čtyři čekají na prodloužení smlouvy (Sobrero, Koch, Zwiehoff a Palzer).