Současný Movistar má roční rozpočet 18 milionů eur, aspoň podle odhadů španělských novinářů, protože rozpočty profesionálních stájí většinou nejsou veřejné. 18 milionů eur patří k menším rozpočtům mezi celky WorldTour, nejbohatší stáj Ineos Grenadiers disponuje financemi ve výši okolo 50 milionů eur. O něco méně mají týmy Jumbo - Visma a UAE Emirates. Pokud by se Movistaru podařilo dohodnout s Repsolem, rozpočet by se dostal na velmi konkurenceschopných 36 milionů eur.

Zatímco Movistar je obchodní značka telekomunikačního gigantu Telefonica, Repsol (se sídlem v Madridu), působí ve všech oblastech ropného a plynárenského průmyslu, včetně průzkumu a těžby, rafinace, distribuce a marketingu, petrochemie, výroby energie a obchodu. Obchodní strategie zahrnuje také divizi obnovitelných zdrojů energie. Právě v tomto odvětví spolupracuje právě s Movistarem. Společnost Solar 360 je spoluvlastněna Repsolem a Movistarem a zabývá se komerčním využitím solárních panelů. 

Marc Márquez

Tým by se tedy teoreticky mohl jmenovat Solar 360 a ne Repsol - Movistar. Ale to předbíháme. Repsol patří k velkým sponzorům španělského sportu, především motorsportu. Od roku 1995 spolupracuje s týmem Honda v rámci seriálu Moto GP. Tým získal tituly s legendárními jezdci jako Mick Doohan, Valentino Rossi a Marc Márquez. Repsol dříve podporoval dvojnásobného mistra světa v rallye Carlose Sainze do roku 1997, týmy formule 1 a stáj Mitsubishi na Rally Dakar. Motorsport a cyklistika má ve Španělsku k sobě blízko. Motocykloví šampioni běžně jezdí a trénují na silničních kolech a cyklisté jsou fanoušky Moto GP.

Přijde Rodriguez? 

Současný Movistar byl ohrožen sestupem do druhé divize, ale zachránil se díky skvělým výkonům a výsledkům v závěru sezóny. Enric Mas byl druhý v celkovém pořadí na Vueltě a na monumentu Okolo Lombardie a vyhrál klasiku Giro dell'Emilia. Dařilo se také dalším jezdcům. Unzueho tým si zajistil licenci WorldTour na další tři roky. 

Carlos Rodriguez 

Přesto musí významně posilovat. Do důchodu odešel Alejandro Valverde, který byl osmnáct let lídrem týmu a vůdčí postavou. Jeho pozici zaujme Mas, ovšem je třeba sehnat další lídry. Z UAE Emirates by měl přijít kolumbijský sprinter Fernando Gaviria. Mnohem důležitější jsou námluvy se španělským mistrem Carlosem Rodriguezem, teprve jedenadvacetiletým vrchařem týmu Ineos Grenadiers. Podle nepotvrzených informací už se s Movistarem dohodl na smlouvě od roku 2024.

Rodriguez předvedl svůj talent na Vueltě, kterou při svém debutu dokončil na sedmém místě a dlouho bojoval o pódium. Daří s emu i na jednorázových závodech, je domácím mistrem a na Lombardii dojel na pátém místě. Rodriguez a Mas nepochybně potřebují kvalitní tým, pokud chtějí konkurovat nejlepším závodníkům na třítýdenních etapových závodech a větší rozpočet je nutný.