Letošní trasa na svých 92 km nabídne notoricky známé kostkové sektory "Ruská cesta" nebo "Tankodrom" či loni objevená nedlážděná "Malá Belgie", která okamžitě sklidila velký úspěch vás závodníků. Opět je do závodu zařazena speciální kategorie Gravel Trophy. Ti šťastnější se pak mohou opět těšit na originální medaile a trofeje.
 
Velkou novinkou bude instalace velkoplošné obrazovky v prostoru startu a cíle, na které budete moci sledovat průběh závodu v přímém přenosu. Pokud se vám tato služba zalíbí, tak vězte, že si ji budete vychutnávat i na dalších podnicích seriálu RoadCup a v Milovicích zažijete pouze její premiéru. A přímý přenos, který uvidíte na obrazovce, poběží i na webech RoadCycling.cz a TVcom.cz.
 
Všechny sektory budou letos viditelně označený svými názvy. Trať bude vyznačena výraznými fluo-černými šipkami a jednotlivé okruhy číselně označeny. Samozřejmostí jsou pořadatelé na křižovatkách, kteří mají za úkol především řízení dopravy a tím zajištění bezpečného průjezdu závodníků kritickými místy. Na trati se budou pohybovat doprovodné motocykly s fotografy a TV kameramany. Prosíme proto všechny účastníky o jejich maximální respektování. Setkávat se budete také s motocykly rozhodčích, kteří budou kontrolovat dodržování pravidel, zejména pak nebudou tolerovat vyvážení závodníků za doprovodnými a týmovými vozidly. Toto jednání je zakázáno. 
 
Doplňujeme, že každý závodník se svojí částí zavazuje dodržovat pravidla silničního provozu a i když bývá na milovických silnicích minimální provoz, přesto je třeba jezdit s rozumem. Plně uzavřený provoz bude pouze v prostoru startu a cíle, dále v oblasti kolem "Tankodromu" a v prostoru letiště "Boží Dar".
 
Zveme všechny vás, kteří máte Pavé Tour Milovice rádi, ale i vás, kteří jste se ještě neodhodlali. Přijďte si ve středu 1. května  užít slavnostní výstřel z tanku. 
 
DYCKY MILOVICE !!