Hostitelem mistrovství republiky ve vytrvaleckých disciplínách byl velodrom v Praze na Třebešíně. Horké počasí, které během šampionátu panovalo, dávalo velkou naději na to, že rozpálený třebešínský beton bude hodně rychlý a bude dosahováno výborných časů. A to se také potvrdilo.

Malou komplikací bylo pouze to, že trenér Martin Cetkovský a jeho nejlepší junioři museli spěchat z ME v portugalské Anadie, aby stihli alespoň část šampionátu. O to více těší, že prostějovské klubové družstvo nejen ovládlo stíhací závod jednotlivců, ale připsali si na své konto také český rekord v této disciplíně! Tým TUFO PARDUS Prostějov ve složení Matyáš Koblížek, Radovan Štec, Ondřej Pokorný a Vojtěch Soukup dosáhlo v kvalifikaci na 4 km týmové stíhačky času 4:21,937. Tento čas znamenal vylepšení patnáct let starého českého maxima na otevřených velodromech o více než pět sekund. Ve finále si Prostějováci suverénně poradili s týmem Favoritu Brno a získali titul domácích šampionů. Další juniorský titul přidal Matyáš Koblížek v scratchi a ještě přidal bronzovou medaili v bodovacím závodě.

Dařilo se také dalším závodníkům v modrožlutých kombinézách. V juniorkách Patricie Müllerová vybojovala stříbro v bodovacím a stíhacím závodě jednotlivců před svojí týmovou kolegyní Eliškou Grulichovou, která brala ze stíhačky bronz. Dále obě juniorky zvítězily v týmové stíhačce v kombinovaném družstvu.   

Kadetka Karolína Richterová vybojovala stříbrnou medaili ve scratchi. Společně s Alicí Mikuláškovou ještě získaly bronz ve společném družstvu s kolegyněmi z Force Team Jeseník v týmovém stíhacím závodě.

A opět ze stíhacího závodu družstev přivezli stříbro také žáci starší Alexandr Kaniščev, Arnošt Drcmánek a Matěj Dedek, doplněni Antonínem Žufánkem z Mapei Merida Kaňkovský. Saša Kaniščev pak ještě přidal bronz v individuální stíhačce starších žáků.

„Bohužel jsem měl hodně práce a cestování v souvislosti přípravou juniorského nároďáku a účastí na samotném mistrovství Evropy. V přípravě naší mládeže mě super zastoupil Pavel Vršecký a všichni přijeli na mistrák skvěle připraveni. S výsledky jsem spokojen.“ Popisuje svůj nabitý červenec hlavní kouč mládeže Martin Cetkovský