4,7 kilometru dlouhý výjezd na Mont Bouquet rozhodl o vítězi 4. etapy Etoile de Bességes. Těsně před nájezdem do stoupání byli dostiženi nejodolnější uprchlíci Georg Zimmermann (Intermarché - Wanty - Gobert) a Joel Suter (UAE Emirates) a vrchaři tak měli volnou cestu k etapovému vítězství.

Tempo v první části kopce držel Magnus Sheffield z celku Ineos Grenadiers. Po něm dopředu najeli závodníci EF Education - EasyPost pracující pro Alberta Bettiola. Ale lídr závodu Benjamin Thomas (Cofidis) vyžadoval vlastní tempo a tak nejdéle směnu na čele balíku měl Rémy Rochas z francouzské sestavy. 2 kilometry před cílem zaútočil Jay Vine (Alpecin - Fenix) a okamžitě se k němu přidal Tobias Halland Johannessen (Uno-X).

Loňský vítěz Tour de l'Avenir a dvou etap na Sazka Tour s Vinem spolupracoval a společně trochu odjeli všem soupeřům. V posledních stovkách metrů Johannessena a Vinea dojeli další dva velmi mladí závodníci, Ital Antonio Tiberi (Trek - Segafredo) a Francouz Clément Champoussin (AG2R Citroen). To se Johannessenovi nelíbilo, zaútočil, do poslední vracečky najel na první pozici a málem o vše přišel, protože mu podklouzlo zadní kolo. Situaci zvládl, udržel se v sedle a na první pozici protnul cílovou pásku. Druhý skončil Jay Vine, třetí dvacetiletý Tiberi a čtvrtý Champoussin.

Ale ani etapové vítězství nepomohlo Johannessenovi k celkovému vedení. Benjamin Thomas se totiž se stoupáním popasoval statečně. Mistr světa v bodovačce je především špičkovým dráhařem a v kopcích k nejlepším nepatří, ale dres lídra závodu udržel s náskokem 7 sekund před Bettiolem a 8 sekund před Johannessenem. Čtvrtý Pierre Latour (TotalEnergies) ztrácí 25 sekund a pátý Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies) 26 sekund.

O celkovém pořadí rozhodne nedělní individuální časovka na 11 kilometrů. Thomas v nich patří k velmi dobrým závodníkům, je současným francouzským mistrem v jízdě proti chronometru a svůj první francouzský titul získal už v roce 2019. Proto je favoritem na celkové vítězství, ačkoliv Bettiol je také kvalitním časovkářem. Johannessen není vyhlášeným specialistou, ale časovky zvládá obstojně.