V nominaci nechybí ani účastníci olympijských her v Paříži Jan Voneš a Denis Rugovac, kteří společně skončili na sedmém místě v madisonu a Voneš byl ještě dvanáctý v omniu.

„Honza jde v omniu pořád nahoru a jeho výsledek na olympiádě dává příslib, že by na mistrovství světa mohl atakovat první desítku. V madisonu zvládli kluci olympiádu velmi dobře a nevidím důvod, aby na mistrovství světa jeli hůř,“ řekl reprezentační trenér stíhačů Milan Kadlec.

Za další českou naději na solidní umístění považuje Petru Ševčíkovou v disciplíně scratch. „Jezdí stabilně do desítky a když se dostane na dobrou pozici, klidně se může přiblížit i k medaili. Oproti ostatním má obrovskou výhodu ve vyrovnané výkonnosti,“ přiznal Kadlec.

„Bude hodně záležet, jak se na každém projeví letošní extrémně dlouhá olympijská sezóna, protože od lednového mistrovství Evropy závodíme prakticky se stejnými lidmi. A z vlastní zkušenosti vím, že je moc těžké takhle dlouhou sezonu na nějaké úrovni zvládnout,“ dodal trenér.

Ve sprinterských disciplínách věří reprezentační trenér Petr Klimeš zejména triu Čechman, Topinka, Bohuslávek v týmovém sprintu. „Na Světových pohárech jsme byli nejhůře osmí a moc rádi bychom do té osmičky nakoukli i na mistrovství světa. Podřídili jsme tomu větší část přípravy. V září jsme strávili dva a půl týdne na velodromu v dánském Odense, pak jsme se vrátili na skok do Brna a úplný závěr přípravy proběhl ve Švýcarsku,“ prozradil trenér sprinterů Petr Klimeš.

Co se týče individuálních sprinterských disciplín, nechce dopředu predikovat nějaká umístění. „Vždycky je to loterie. Úspěchem je za mě umístění v top 15 v každé disciplíně, protože konkurence je obrovská a medaile visí vždy hodně vysoko. Ale třeba Čechman skončil v keirinu letos čtvrtý na Světovém poháru v Hongkongu, kde ukázal, že se dokáže dostat hodně vysoko, takže ambice určitě máme,“ dodal Klimeš.

Nominace týmu ČR

Muži: Jan Voneš (madison, omnium), Adam Křenek (bodovací závod, vylučovací závod), Denis Rugovac (madison), Matyáš Koblížek (scratch), Martin Čechman (sprint, keirin, týmový sprint), Dominik Topinka (týmový sprint, 1 km s pevným startem), Jakub Malášek (1 km s pevným startem), Matěj Bohuslávek (týmový sprint).

Ženy: Petra Ševčíková (omnium, madison, scratch), Gabriela Bártová (vylučovací závod, madison), Jarmila Machačová (bodovací závod), Veronika Jaborníková (sprint, keirin).