Rychlostní prémie byla umístěna na 66. km a do té doby nebyl povolen únik. Jezdci Bahrain Victorious to skvěle rozjeli svému lídrovi a ten dokázal v souboji muže proti muži Joao Almeidu (UAE Emirates) porazit. Další šance na bonifikační vteřiny byla v cíli, ale protože bylo zřejmé, že tam si to rozdají sprinteři, bylo prakticky rozhodnuto.

Teprve po prémii bylo umožněno ujet třem jezdcům: Godonovi (AG2R Citroën Team), Budzinskému (Poland) a Scaronimu (Astana Qazaqstan Team). Získali body na dvou následujících vrchařských prémiích, ale ohrozit muže v puntíkatém Markuse Hoelgaarda (Lidl-Trek) nemohli. 

Scaroni se sice na chvíli dostal do virtuálního vedení, ale šance, že by tam zůstal, se blížila nule. 16 km před cílem bylo po úniku. 8 km před cílem spadlo osm lidí, mezi nimi třetí muž průběžného pořadí Michal Kwiatkowski (Ineos Grenadiers) a také sprinter Pascal Ackermann (UAE). Polák se na rozdíl od německého cyklisty vrátil do hlavní skupiny a udržel tak pódiovou pozici.

Poslední, stejně jako první etapu vyhrál Tim Merlier (Soudal-Quick Step). Tentokrát měl ulehčenu práci, protože nejnebezpečnější vyzývatel Olav Kooij (Jumbo-Visma) do etapy nenastoupil, jelikož směřuje na nedělní závod světového šampionátu.

Mohorič vyhrál i bodovací soutěž, v týmech byl nejlepší UAE Emirates. Dres nejaktivnějšího závodníka udržel Patryk Stosz (Polsko), nejlepším polským cyklistou byl třetí v konečném pořadí Kwiatkowski.