Po dvouleté přestávce zapříčiněné kovidem se opět uskutečnil závod GP Brno, jehož organizace spadá do dikce klubu Dukla Brno. Program vytrvalců zahrnoval závod v omniu a madisonu, pro kategorii U23 byl zařazen v programu ještě scratch. Skvělou formou se před nadcházejícím mistrovství Evropy blýskl Radovan Štec, který byť ještě věkem junior, předváděl v pelotonu profíků opravdu fantastické výkony. Již v sobotním omniu se Radovan prokousával pořadím nahoru a po čtyřech disciplínách, mu patřila velmi solidní 7. příčka. 

V neděli vytrvalci zahájili program scratchem, který byl ovšem vypsán pouze pro závodníky do 23 let. Také zde byl Radovan Štec velmi aktivní a jeho agresivní jízda mu vynesla druhé místo, když se musel sklonit pouze před izraelským závodníkem Eitanem Levi. Ve scratchi se do první desítky ještě vtlačil Radek Vlček na 8. místě.

Program mužů GP Brno ukončoval populární madison. Prostějovští v madisonu spojili svého nejzkušenějšího závodníka a olympionika Wojciecha Pszczolarského s o třináct let mladším Radovanem Štecem. Dvojice si skvěle „sedla“ a ještě před posledním spurtem držela třetí příčku. Bohužel v posledním spurtu se před ně dostala belgická dvojice, která prostějováky odsunula na nepopulární čtvrtou pozici.

Závodů pro juniory není v mezinárodním kalendáři mnoho a tak jsem byl rád za možnost aby se Radovan poměřil před Evropou v tvrdé konkurenci. Jeho výkon mě, s ohledem na blížící se vrcholné akce hodně potěšil.“ Říká trenér Martin Cetkovský   

Početná modrožlutá, prostějovská skupina se vydala již ve čtvrtek do Rakouska kde na ni čekal krásný čtyřdenní etapový závod Sportland NÖ Tour. Organizátoři do tohoto závodu zahrnují hned několik kategorií. Na startu se sešla skvělá mezinárodní konkurence, se kterou se mladí závodníci setkávají jen zcela výjimečně. Nevýrazněji se ukázala Patricie Müllerová, které obsadila ve druhé etapě solidní 6. příčku. 

Díky kontaktům trenéra Pavla Vršeckého, se podařilo vyjednat start našich vybraných kadetů v závodě italského poháru. Na start se postavilo, v českých poměrech nevídaných, více než 160 kadetů. Prostějováci odvedli solidní výkon a v cíli patřilo Filipu Novákovi 35. místo a Matěji Procházkovi 36. místo. 

Jsem rád, že se podařilo pro naše mladé závodníky zajistit tento krásný program v zahraničí. Je to sice náročné na finance i logistiku, ale zároveň zcela mimořádná zkušenost.“ Přidává svůj komentář předseda klubu Petr Šrámek.