Benoît Cosnefroy byl ve skutečnosti lídrem AG2R Citroën pro Trofeo Laigueglia, ale vítězství nakonec získal Nans Peters. "Chtěl jsem udělat něco, abych Benoîtovi takticky pomohl," řekl pro SpazioCiclismo.

Na cílovém okruhu se oddělila 9členná skupina s třemi muži AG2R. „Cosnefroy byl určeným lídrem, ale už po prvním kole na místním okruhu jsme si uvědomili, že rozhodující může být sjezd. A nakonec se ukázalo, že tomu tak bylo,“ řekl Peters. "Cítil jsem se velmi dobře, rozhodl jsem se proto zaútočit už 30 kilometrů před cílem.“

Právě početní převaha ve stíhací skupině byla další Petersovou výhodou. „Každým kilometrem jsem si více věřil, zvláště ve sjezdu. Déšť to pronásledovatelům ztížil a já jsem toho využil. Řekl jsem si, že pojedu časovku, aniž bych přemýšlel o tom, co se děje za mnou," řekl pozdější vítěz, který po etapových vítězstvích na Tour de France 2020 a Giro d'Italia 2019 získal své třetí profesionální vítězství.

Navíc Vendrame dosprintoval pro druhé místo a Cosnefroy byl osmý. "Je to velký kolektivní úspěch. Mám za sebou dvě komplikované sezóny, takže opětovné propojení s vítězstvím je pořádná úleva. Chtělo to odolnost. Nikdy jsem se nevzdal. Tuto zimu jsem chtěl něco udělat jinak. Změnil jsem trenéra a vyplatilo se."

Mám obrovskou radost! Jsem jezdec, který vyhrává velmi málo a pokaždé jsem to zvládnul v sólovém úniku daleko před cílem. Měl jsem opravdu dobré pocity. Nakonec jsem si opakoval „vydrž až do konce“. Tohle vítězství mi posílilo morálku do dalších závodů." Těmi závody měl Peters na mysli Strade Bianche (4. března) a Tirreno-Adriatico (6. až 12. března). "Vyhovuje mi, když závody jdou rychle po sobě."

Závod dokončilo pouze 35 jezdců. Mezi těmi, kdo v průběhu závodu slezli z kola, byli i oba naši: Matyáš Kopecký a Pavel Novák.