Deceuninck - Quick-Step rozjel v dojezdu 13. etapy mimořádně rychlý spurt, ale jak se nakonec ukázalo, byl rychlý až příliš i na jejich lídra Fabia Jakobsena. Nizozemec odpadl a belgická sestava musela spurtovat s Florianem Sénéchalem. Skončilo to vítězstvím, ale Jakobsen byl v cíli hodně rozzlobený. 

Zatímco ostatní jezdci Deceunincku Sénéchalovi gratulovali a byli rádi, že to dobře dopadlo, Jakobsen reagoval jinak: "Gratuluji, ale když se nedíváš za sebe, tak nejsi lead-out." Sénéchal mu odpověděl, že ostatním říkal, ať počkají, ale nestačilo to. 

A co se vlastně stalo? 5 kilometrů před cílem jel na špici pelotonu tým Ineos Grenadiers a držel své lídry v popředí mimo nebezpečí. Poté se na druhé straně silnice dopředu posunul Deceuninck - Quick-Step a zvýšil tempo. Závodníci Ineosu zareagovali a Pavel Sivakov jel před Eganem Bernalem vedle vlaku Deceunincku.

3,5 kilometru před cílem projeli jezdci Ineosu pravotočivou zatáčku tak špatně, že odpojili z háku i Jakobsena. To už byl na čele Josef Černý a pokračoval ve vysokém tempu. Za čtyřmi závodníky Deceunincku (Černý, Štybar, Van Lerberghe, Sénéchal) jel Matteo Trentin a za ním byla díra, kterou se snažil zacelit Tom Pidcock s Bernalem na zadním kole. A za ním jel Jakobsen. 

Jakobsen na kruhovém objezdu 2,8 kilometru před cílem předjel Bernala a zapadl za Pidcocka. Brit jezdce před sebou dostihl až před levotočivou zatáčkou 2,4 kilometru před cílem a Jakobsen ihned najel za Trentina. Ale Černý jel tak rychle, že se zase tvořily mezery a Jakobsen byl opět na větru a to bylo na nizozemského sprintera už příliš. Český závodník svého lídra uvařil, ale nevěděl o tom, neměl dost informací, což Jakobsen vyčetl Sénéchalovi. 

Když Černý 1900 metrů před cílem odstoupil, Jakobsen opět dojížděl do závětří. Ale 1600 metrů před cílem to vzdal, přestal šlapat a hlásil do vysílačky, že spurtovat nebude. jezdci Deceuninck - Quick-Step jsou naštěstí tak silní, že to skončilo dalším vítězstvím, prvním triumfem Floriana  Sénéchala na závodě Grand Tour.