Silný vítr potrápil špičkové závodnice na 109 kilometrů dlouhé etapy. Tvořily se terezíny a také se hodně padalo. Matilde Bertolini (Bepink) byla donucena vzdát úvodní etapu a potíže měly i další cyklistky. Vítr také nedovolil vytvořit dlouhý únik, závodnice se neustále tlačily dopředu a udržovaly vysoké tempo, ze kterého nebylo možné uniknout.  

Další pád přišel 3,8 kilometru před cílem, naštěstí se do něj nezapletly favoritky, včetně Terezy Neumanové (Liv Racing TeqFind). Nejlepší sprinterka světa Lorena Wiebes se  chtěla v prvním závodě za SD Worx předvést v nejlepším světle a měla velmi dobrou podporu týmu. Barbara Guarischi jí rozjela spurt a mistryně Evropy začala sprintovat 1170 metrů před cílem. Jenže nebyla nejrychlejší, její bývalá týmová kolegyně z DSM, Charlotte Kool, byla lepší, prohnala se kolem krajanky a připsala si první letošní vítězství a celkem páté v kariéře. 

"Všechno vyšlo a jsem opravdu šťastná," řekla v cíli Kool. "Bylo to opravdu chaotické, ale musím říct, že jsem byla docela klidná a sebevědomá, tým si také vedl opravdu dobře. Ve všech klíčových momentech byly se mnou, dávaly na mě pozor a v poslední rovince jsme věděly, že musíme počkat, ale bylo tam tolik pádů, takže to byla kličkovaná, kdy se skákalo zleva doprava. Ale já jsem zachovala klid a dobře jsem si zaspurtovala."

Neumanová neměla před spurtem dobrou pozici v pelotonu, dlouho byla na větru a musela vsadit dlouhý sprint. Přesto se umístila mezi nejlepšími, několik soupeřek předjela a cílovou pásku protnula na šestém místě. V čase vítězky dokončila také Nikola Nosková (Zaaf) na 62. místě. Neumanová je v celkovém pořadí desátá se ztrátou 10 sekund na Charlotte Kool.