Niki Terpstra (Quick-Step Floors) vyhrál svůj druhý monument v kariéře, už v roce 2014 se radoval z triumfu na Paříž - Roubaix. Rozhodujícím okamžikem závodu byl únik za hellingem Kruisberg. Zde to nejdříve zkusil Zdeněk Štybar (Quick-Step Floors) a po něm Vincenzo Nibali (Bahrain Merida). K Italovi se přidal Terpstra a podařilo se jim uniknout, ale Nibali tempo dlouho neudržel a odpadl. 

Na Terpstru čekalo ještě 35 kilometrů, dva hellingy Oude Kwaremont a Paterberg a také musel dojet trojici Dylan van Baarle (Sky), Sebastian Langeveld (EF-Drapac) a Mads Pedersen (Trek-Segafredo). Dostihl je na Oude Kwaremont a na nic nečekal a pokračoval sám, Nizozemci van Baarle a Langeveld nestačili, ale Pedersen bojoval a na konci Kwaremontu měl jen malou ztrátu. 

Skupina největších favoritů se držela pospolu, včetně Petra Sagana (BORA-hansgrohe), Grega Van Avermaeta (BMC), Zdeňka Štybara (Quick-Step Floors) a dalších. Ale nikdo z nich neměl síly s vývojem závodu něco udělat. Na Paterbergu byl první Terpstra, druhý Pedersen a ze skupiny byl nejlepší Sagan, který po zaváhání Sepa Vanmarckeho (EF-Drapac) na vrcholu Paterbergu umožnil Saganovi uniknout. 

Sagan na vedoucího Terpstru ztrácel 35 sekund, ale nebyl dostatečně dobrý, nedojel ani Pedersena a naopak byl brzo dostižen skupinou za sebou. Na rovině před Oudenaarde bylo už jasné, že tentokrát zvítězí Niki Terpstra a Quick-Step Floors opět využije své početní převahy a kolektivní síly. Ale hlavní výhodou Nikiho Terpstry byl jeho cit pro závod, schopnost vystihnout správný okamžik k útoku a neuvěřitelná vytrvalost a síla. 

Fantastický závod předvedl také Mads Pedersen, ve 22 letech si dojel pro druhé místo s malou ztrátou a udržel za sebou všechny hvězdy klasik. Třetí místo získal obhájce vítězství Philippe Gilbert, který jako jediný zareagoval na nástup Michaela Valgrena (Astana) a ve spurtu Dána porazil. Ve spurtu skupiny byl nejrychlejší Greg Van Avermaet a skončil pátý. S porážkou se musel smířit i Sagan na šestém místě. Zdeněk Štybar protnul cíl na desáté příčce. 

Foto Sirotti