Velmi rychlý a náročný byl závod juniorů na Mistrovství světa ve Flandrech. 121 kilometrů dlouhou trať zvládl vítěz Per Strand Hagenes z Norska průměrnou rychlostí 44,469 km/h. Vidět byli i čeští jezdci, konkrétně zejména Milan Kadlec. 

Milan Kadlec zaútočil už v prvním z osmi okruhů v Lovani a ujel společně se dvěma velmi silnými kolegy, Joshuou Tarlingem z Velké Británie a Němcem Luisem-Joem Lührsem. Už v prvním kole závodu měl pád Cian Uijtdebroeks z Belgie a vypadl z boje o vítězství. Trojice na čele si vytvořila náskok maximálně něco málo přes jednu minutu, ale hodně zaměstnala favorizované země. Za Čechem, Němcem a Britem se neustále nastupovalo a útočilo, ale uprchlíci dlouho nebyli dostiženi. 

Až ve třetím okruhu od konce se velmi zredukovanému pelotonu podařilo Kadlece a jeho kolegy z úniku dostihnout. Kadlec se nevzdal ani poté a snažil se zachytit další útoky. V pelotonu se držel také Matyas Kopecky, Adam Seeman měl v šestém okruhu problémy a odpadal. Štěpán Telecký už v závodě nepokračoval. 

V posledních dvou okruzích se rozpoutala velká bitva o světové medaile. 27 kilometrů před cílem unikli Ital Dario Igor Belletta a Němec Daniel Schrag. 23 kilometry před cílem z hlavního pole nastoupil Brit Finlay Pickering a vzal s sebou Francouze Eddyho Le Huitouzeho a společně rozšířili vedoucí skupinu na čtyři závodníky. Francouzi měli početní převahu nad soupeři a dopředu si dojel také Pierre Gautherat a vznikla vedoucí pětičlenná skupina.

Na začátku posledního okruhu si vedoucí skupinu doskočil Dán Simon Dalby a chvíli po něm si sem dojeli také favorité Per Strand Hagenes (vítěz Závodu míru) a Francouz Romain Grégoire (mistr Evropy). Ve stoupání Decouxlaan se pokusil nastoupit a ujet Brit Pickering, ale marně. Osmičlenná skupina zůstala pohromadě s náskokem 20 sekund před skupinou označenou jako peloton. 

Hagenes si svůj útok připravil na začátek předposledního stoupání Wijnpers. A měl také štěstí, protože v zatáčce pod kopcem za ním spadli někteří jeho soupeři a na Norův nástup okamžitě zareagoval pouze Ital Belletta, Francouz Grégoire musel dojíždět malou ztrátu. Pád Dalbyho a Gautherata bohužel zdržel i Milana Kadlece, který se kvůli tomu neudržel v hlavní skupině.

Grégoire nedokázal na vrcholu Wijnpersu doskočit Hagenese a na rovině a v klesání ztrácel. Nor byl příliš silný, přeletěl poslední výjezd St. Antoniusberg a do cíle se dostal sám s náskokem 19 sekund před osamoceným Romainem Grégoirem. Belletta a ostatní uprchlíci byli dostiženi, takže o bronz se spurtovalo a nejrychlejší byl Estonec Madis Mihkels a hned za ním dojel Slovák Martin Svrček. Pátý skončil Rakušan Alexander Hajek. 

Kopecky se nedokázal ve spurtu dostat do popředí skupiny a cílem projel na 18. místě. Milan Kadlec dokončil po skvělém bojovném výkonu na 35. pozici a Adam Seeman skončil 42.