loading...

Nosková jezdila na silnici. Dříve zkoušela štěstí i v SD Worx, před dvěma lety usilovala neúspěšně o olympiádu v Tokiu s podporou domácí formace Elkov/Kasper. Loni působila ve Španělsku, nejprve v týmu Zaaf, pak v Massi/Tactic, který však zkrachoval. Naposledy v srpnu jela etapové Giro Toscana a v září Tour de l´Ardeche. „Pokud získám tým na příští sezonu, v což doufám a mám naději ve Francii, když se tam koná olympiáda, porvu se znovu o nominaci,“ nevzdává se.

Český pohár se musel obejít bez účasti kvarteta elitního ženského týmu Brilon, které vyrazilo na světový pohár do Dendermonde. Nosková dostihla juniorku Kateřinu Douděrovou (Jaroslav Kulhavý cycling team Ústí nad Orlicí), loňsku vítězku celkového pořadí českého poháru. Pak jely vpředu pospolu, ale jejich zkušená soupeřka je předčila. 

toitoicup.rymarov-80.jpg

Ve finiši si tak ještě se šestivteřinovým náskokem připsala třetí česko-slovenskou výhru (po Jičíně 20 a Dohňanech 21) dvojnásobná belgická šampionka Joyce Vanderbeken (Bike Advance CT), nedávno desátá na drsném Koppenbergcrossu jen kousek za Sanne Cant.  Do desítky se pak dostaly další dvě české juniorky Hanka Viková (Dukla Praha, 7.) a Amálie Gottwaldová (CP team, 8.).

„Jsem zpátky v závodním módu díky týmu Czech multisport coaching Vladislava Karáska. který se se mnou chystá pořádně potrénovat v terénu. Vždyť já jsem před startem seděla jednou na cyklokrosovém kole, které mám teprve týden,“ říká Nikola Nosková. „Vedla jsem, ale pak jsem udělala mnoho chyb, které mě poslaly do finiše o druhé místo, kde jsem prohrála. Ale nemohla jsem si přát lepší start, nevzdávám to, a příště se vrátím silnější,“ hodnotí svůj comeback. 

„Mám do toho velkou chuť, ráda bych pak časem vyrazila i na světový pohár a do mistrovství republiky v Táboře zbývají pořád dva měsíce. Jsem ráda, že jezdí zase dobře Češka díky Kristýně Zemanové. Ale byla by škoda, kdybychom neměli na domácím mistrovství světa zástupkyni i v ženské elitě. Když to dobře půjde, věřím, že bych se mohla dostat i někam k desítce. Výkonnostně na to mám,“ chystá se.

Skoro remízovým fotofinišem skončil mužský souboj o druhé místo mezi Jakubem Římanem (DK Bikeshop) a Matyášem Fialou (ČEZ Tábor). Čtvrtý byl Matěj Stránský (ATT Investments), pátý Maximilian Kerl. Dva nejrychlejší okruhy zajel Pavel Jindřich (Tábor), což ho vynesl na šesté místo. Po čase se vrátil do terénu i obhájce celkového pohárového prvenství Šimon Vaníček (už také ATT), jezdil vpředu, jenže pro tradiční potíže se zády nedokončil.

toitoicup.rymarov-128.jpg

Mezi juniory porazil poprvé Pavel Šumpík (Roman Kreuziger Cycling Academy) opět až ve finiši dosavadního vládce sezony Patrika Lienerta (Kovo Praha). Opět chyběl nadějný Kryštof Bažant (Cyklostar Pirelli). 

Český pohár v cyklokrosu pokračuje 25. 11. v Čáslavi.

Kompletní výsledky z Rýmařova najdete na sportsoft.cz.

Průběžné pořadí ČP

Muži: 1. Konwa 370, 2. Říman a Fiala oba 345, 4. Boroš 300, 5. Ježek 257, 6. Kerl 222. 

Ženy: 1. Zemanová 400, 2. Douděrová 284, 3. Hladíková 252, 4. Gottwaldová 234, 5. Tvarůžková 216, 6. Chladoňová 210.

Junioři: 1. Lienert 710, 2. Bažant 485, 3. Kraus 475.